Lyngbys nye bakke og udflugtsmål i Sorgenfri

Det ligner en trend, at man skal kunne gå, løbe eller står på ski på taget af store bygninger. Tag bare Amager Bakke, Operaen i Oslo og Moesgaard museum ved Aarhus. Og nu har Lyngby også fået sin bygning med gangstier på taget.

Basecamp Skovbrynet ligger i Sorgenfri på den grund, der indtil 2011 husede Plantedirektoratet. Byggeriet, som er tæt på Lyngby sø, har et 7.300 kvadratmeter stort tag med grønne bede og en sti, der følger tagets mange slyngninger. Og har offentlig adgang. Derfor er byggeriet også blevet et nyt udflugtsmål.

Bolig med gæster på taget

Basecamp Skovbrynet er et nyt boligbyggeri i Sorgenfri med stier og haver på taget
Basecamp Skovbrynet er tegnet af arkitektfirmaet Lars Gitz Architects. Der er overvejende anvendt genbrugsmaterialer og det 7.300 kvadratmeter store tagareal har mange grønne planter. Foto: Karin Møller-Olsen.

I disse Covid-19-tider (efteråret 2020), hvor vi ikke kan rejse til udlandet, er vi mange, der er på udkig efter hjemlige udflugtssteder. Så en dag begav jeg mig til Sorgenfri for at se det nye byggeri.

Det er fint at gå på den 800 meter lange sti på taget. Ligesom den løber, jeg mødte, tog jeg turen et par gange for at få fuldt udbytte og nyde udsigten over blandt andet Lyngby sø og Sorgenfri Kirkegård.

Base Camp Skovbrynet har 639 ungdomsboliger og 147 seniorboliger og virksomhedslejligheder. Foto: Karin Møller-Olsen.

Der er 900 kvadratmeter solceller på taget af Sorgenfris nye boligbyggeri. Foto: Karin Møller-Olsen.
Trappetårn. Fem trappetårn fører fra boligerne og op på taget, hvor der er terrasser og taghave. Foto: Karin Møller-Olsen
Udsigt fra taget over Sorgenfri Kirkegård og Dronningens Vænge. Til modsatte side er der udsigt over Lyngby sø. Foto: Karin Møller-Olsen.
Indgangen til Base Camp Skovbrynet, der i midten har en fællesbygning med blandt andet værksteder og café. Foto: Karin Møller-Olsen.
Luftfoto hentet fra Base Camp Skovbrynets hjemmeside.

Base Camp Skovbrynet

Karin Møller-Olsen

Rejsejournalist siden 2006. Artikler til bl.a. JyllandsPosten, Jyske Vestkysten, Berlingske Tidende og Politiken. Ferieblogger siden 2018. Primære interesseområder: natur, kultur, historie og aktiv ferie. Skriver mest fra de nordiske lande og Spanien, men ellers fra alle verdens lande, jeg måtte besøge. Har boet i Bilbao, Nordspanien 2003 & 2004. Kontakt mig på karinmollerolsen@mail.dk

Karin Møller-Olsen has 43 posts and counting. See all posts by Karin Møller-Olsen