Salzburg er altid en oplevelse, og når sneen har lagt sit hvide slør over byen, forvandles den til en ren eventyrverden

 

Foto: Vinterudsigt i Salzburg ©Tourismus Salzburg fotograf Günter Breitegger

 

Duften af brændte mandler og Glühwein fylder gaderne, når de første julemarkeder åbner den 23. november. I boderne kan man købe kunsthåndværk og lokale delikatesser, og man kan opleve alt fra koncerter og krybbespil til øl- og vinsmagning.
Også børnene er der tænkt på. På Hellbrunn-markedet i Hellbrunn-slottets smukt pyntede indergård arrangeres ponyridning, og på posthuset sender man sin egen personlige ønskeseddel til julemanden. Når sulten melder sig, kan de yngste grille pølser over åben ild eller fremstille eget brød i børnebageriet. Ud over børneaktiviteterne er der på Hellbrunn-markedet underholdning og kulinariske fristelser for voksne.

Adventmarkt Hellbrunn

Christkindl-markedet på den majestætiske Residenzplatz midt i Altstadt er stedet, hvor man kan købe julegaver. En lang række boder tilbyder fristelser som vintertøj, smykker, legetøj, kunsthåndværk samt mad og drikke.
Også på Mirabell-pladsen stilles boderne op. Mirabell-markedet er mindre end byens øvrige markeder, og især mange lokale kommer for at nyde den gode mad.

Nytåret fejres med manér 

Mens julen fejres hyggeligt og stemningsfuldt, markeres nytåret med fest og farver. 31. december sørger DJ’s og livebands for musikken, og umiddelbart efter at kirkeklokkerne fra Salzburg Domkirke har ringet det nye år ind, brager et spektakulært fyrværkeri løs på toppen af Festung Hohensalzburg.

Blick vom Kapuzinerberg auf Feuerwerk von der Festung.

Fejringen af nytåret fortsætter dagen efter. Allerede om formiddagen 1. januar 2018 åbnes dørene til Festspielhaus, hvor Zagreb Filharmoniske Orkester under ledelse af David Danzmayr giver koncert, og senere samme dag går trompetisten Pacho Flores på scenen. Flores, der kommer fra Venezuela, har vundet flere internationale priser for sit spil. Ud over koncerterne i Festspielhaus arrangeres nytårskoncerter i Salzburger Landestheater, Festung Hohensalzburg, Mozarteum og Kongresshaus.

Læs mere på: www.salzburg.info/de/salzburg/silvester

Cirkusfestival – dans, musik og akrobatik
29. november 2017 – 7. januar 2018 strømmer internationale artister, dansere, gøglere og dukketeatertrupper til vinterfest i Salzburg. Publikum kan glæde sig til flere end 100 forestillinger i store telte i Salzburger Volksgarten. Cirkusfestivalen i Salzburg blev første gang afviklet i 2001, og den har siden udviklet sig til en af Europas største. Arrangørerne regner med 30.000 besøgende, og billetter er til salg nu.

Læs mere på: www.winterfest.at

Spændende udflugtsmuligheder tæt på centrum

Salzburgs beliggenhed er malerisk. Salzach-floden slynger sig gennem byen, og rundt om centrum ligger høje bjerge. Nærmeste bjergtop – det 1.972 meter høje Untersberg – ligger blot få kilometer væk, og højt over Altstadt troner Festung Hohensalzburg.
De smukke omgivelser lægger op til spadsereture med frisk luft, ro og flotte udsigter, og da restauranterne ligger tæt, kan turene kombineres med kulinariske oplevelser. Et oplagt udflugtsmål er Mönchsberg. En lift fører til toppen, og her kan man besøge Museet for Moderne Kunst og slutte på panoramaterrassen, hvorfra der er et flot vue over Salzburg.

Blick vom Mönchsberg auf die Festung.

Andre udflugtsmuligheder er Kapuzinerberg, der også har imponerende udsigter over byen og bjergene, samt Festungsberg. Her ligger Salzburgs vartegn og en af Østrigs største turistattraktioner, Festung Hohensalzburg. Borgen, der er Mellemeuropas største intakte middelalderfæstning, tiltrækker hvert år tusindvis af besøgende.

En dag på ski

Salzburg ligger perfekt, hvis man vil opleve den unikke kombination af storby og skiferie. Hver morgen fra 23. december til 18 marts kører en gratis bus fra Mirabellgarten nær Salzburgs centrum til skiområdet ”snow space Flachau”. Under køreturen ordner guiden al det praktiske med liftpas samt leje af ski og støvler, så der går ikke lang tid fra ankomst, til man kan klikke i bindingerne.
Efter en god dag på ski går turen tilbage til Salzburg sidst på eftermiddagen. Guiden sælger forfriskninger, og der breder sig hurtigt en god afterski-stemning i bussen. Og i samme øjeblik, bussen ankommer i Salzburg, kan man fortsætte i byens aften- og natteliv.

Læs mere på: www.salzburg.info/skishuttle

Få et overblik over vintereventyrene i Salzburg på www.salzburg.info

 

Bent Bernardi Sørensen

Født nøgen.

Bent Bernardi Sørensen has 35 posts and counting. See all posts by Bent Bernardi Sørensen