Kærlighedserklæring til Hamburg – læs her om Byernes nr. 4

Hamburg vækker begejstring hos New York Times / Lonely Planet, der har den nordtyske hansestad på fjerdepladsen på Byernes Top 10 i 2018

Allerede i januar udnævnte New York Times Hamburg til et af de 52 steder i verden, man bør se. Som eneste tyske destination kom den nordtyske metropol på listen og landede på tiendepladsen. Nu har en redaktør fra avisen så tilbragt en weekend i Hamburg, og han kan næsten ikke få armene ned.
Desuden har den populære rejseguide Lonely Planet sat Hamburg på fjerdepladsen på Byernes Top 10 i 2018.

Kærlighedserklæring til Hamburg fra New York

New York Times beskriver i sværmeriske vendinger Hamburg som et fugtigt vidunder med et hav af arkitektoniske seværdigheder, restauranter og masser af kulturel charme. Blandt de 12 højdepunkter er naturligvis byens nye vartegn, koncertbygningen Elbphilharmonie, der beskrives:
“Et robust, gammelt pakhus fungerer som fundament for en højtsvævende, riflet glasstruktur. Den kulminerer i en krone af tinder, der leder tanken hen på bølgende cirkustelte.
Juxtapositionen af mursten og glas, gammelt og nyt, nærmest trygler om at blive set som en metafor for Hamburg i krydsfeltet mellem tradition og fornyelse.”
Ifølge avisen er Hamburg en juvel fyldt med overraskelser, der blot venter på at blive opdaget.

Kærlighedserklæring til Hamburg

Hamburg i top 5

Den internationalt kendte rejseguide Lonely Planet giver også masser af komplimenter til Hamburg. I den nyeste udgave af bogen Best in Travel 2018“ er byen nemlig på fjerdepladsen.
Hvert år kårer Lonely Planet 10 top byer, lande og regioner som de bedste og mest trendy steder at rejse til i det kommende år.
Ud over Elbphilharmonien fremhæver Lonely Planet, at mange af byens seværdigheder ligger i gåafstand fra hinanden – bl.a. langs havnen og Elben, og at byens mange kirketårne fungerer som orienteringsmærker for den ikke stedkendte turist.
Hamburgs natteliv hører utvivlsomt til Europas bedste.
Sevilla i Spanien er på førstepladsen over de bedste byer for 2018 tæt fulgt af Detroit (Michigan, USA) og Canberra (Australien).

Modemæssigt fremme

Hamburg er ikke kun med i forreste række, når det gælder kultur og arkitektur. Også inden for modebranchen får Hamburg topkarakterer. Ifølge modeplatformen Zalando er Hamburg på andenpladsen efter München som Tysklands mest elegante metropoler. I en international sammenligning er hansestaden på plads 20.

Mere Hamburg:
Mange andre tips om Hamburg kan downloades direkte fra internettet på følgende links:

• Hjemmeside: www.hamburg-travel.com
• Kalender over begivenheder: www.hamburg-tourism.de/veranstaltungen
• Hamburg app: hh-app.de

 

 

Bent Bernardi Sørensen

Født nøgen.

Bent Bernardi Sørensen has 41 posts and counting. See all posts by Bent Bernardi Sørensen