Tivoli investerer 100 mio. kr i nye aktiviteter

Af Carsten A. Andersen

“Disney og Tivoli har et glimrende samarbejde,” siger Lars Liebst, direktør, Tivoli.

“Jeg har været mange gange i Disneyland Paris og de har været mange gange i Tivoli. Vi har et glimrende samarbejde, hvor vi lærer af hinanden. Det går begge veje.”

Sådan siger Lars Liebst, direktør, Tivoli i København, før åbningen af sæson nr. 177. Tivoli blev åbnet af Georg Carstensen i 1843, mens Walt Disney åbnede sin park Disneyland i Anaheim , Californien i 1955. Både før og efter åbningen besøgte Walt Disney Tivoli for at få tips til den nye park i Californien.

Da Disney skulle åbne Disneyland Paris kom Disneyfolkene igen til Tivoli, for at få viden om, hvordan man skulle indrette en helårs forlystelsespark med risiko for regn og kulde i modsætning til det mere milde klima i Californien og Orlando i Florida. Men selv om Tivoli i København ikke har det milde klima hele året, er Tivoli også ved at have åbent næsten hele året.

Fra Påske og sommer 4, april – 22. september. Halloween 11. oktober – 3. November og Jul 16. november – 5. januar 2020.

Men selv om Tivoli ifølge Lars Liebst arbejder sig hen imod at være en helårs virksomhed, bl.a. med større udbud af restaurationer, så vil Tivoli aldrig kunne holde åbent hele året.

Der er også nyt til børnene i år i Tivoli.

“Med næsten fem millioner gæster er der et stort slid på haven. Vi vil gerne sørge for, at den fremstår rigtig flot, hver gang vi åbner. Jeg tror ikke vi vil holde åben med alle forlystelser hele året i min tid.

Men vi er faktisk en helårsdestination åben 365 dage om året i kraft af restauranter, musik , aktivitet og koncerter, Tivoli skal være en fusion mellem forlystelser, restauranter og underholdning. Det skal være opskriften på, at Tivoli mere skal betragtes som helårs virksomhed fremfor sæson virksomhed,” siger Lars Liebst.

Tivoli har brugt cirka 100 millioner kroner på at opdatere ældre forlystelser og bygge helt nye. Gæsterne kan se frem til rutsjebanenyheden Kamelen, antennefri radiobiler, en vildere Fatamorgana og senere på året bliver der premiere på Mælkevejen. Der er forberedt et mangfoldigt kulturprogram med 216 livekoncerter, ny Rasmus Klump-parade og fejring af Tivoli-Gardens 175-års jubilæum, Smørrebrødsfestival og 26.000 påskeliljer.

Fredagsrock har indtil nu haft over 500.000 tilhørere. I år kommer bl.a. Tom Jones, D-A-D, TV-2, Hogo Helmig, Medina og Ms. Lauryn Hill. Tivolis jubilæumsparade fra 2018 bliver afløst af Rasmus Klump og hans venner.

 Højere pris

Tivoli arbejder sig hen på at blive mere økologisk og mere grøn.

Det er blevet lidt dyrere at gå i Tivoli. Børn fra otte år betragtes som voksne. En Børnebillet over otte år/ voksen koster Mandag til Fredag 130 kr. Lørdag og søndag 140 kr. Børn under otte år 60 kr. Børn under tre år gratis. Fredage i sommersæsonen og andre dage med store koncerter 200 kr. Tivolikort 350 kr. Turpas 240 kr.

“Hver sommer lyder der klagesang om, at det er for dyrt at gå i Tivoli, at priserne er for høje?”

“Ja, det er noget nogen synes, at de skal sige. Vore gæster siger det ikke. De synes at pris, og den oplevelse de får i Tivoli passer godt sammen,”  siger Lars Liebst.

Carsten A. Andersen

Carsten Andersen døde juni 2021. Han efterlader mange minder og fortællinger fra sit aktive rejseliv, blandt andet her på ferieblogger.dk

Carsten A. Andersen has 7 posts and counting. See all posts by Carsten A. Andersen