Blomstrende Bispebjerg

Det Blomstrende Bispebjerg er en rigtig Københavnbegivenhed.

Forårshimlen passer godt til de smukke kirsebærblomster.

Blomstrende Bispebjerg er noget der sker hvert forår og i år er foråret altså kommet lidt tidligere end i mange år.
Det er de japanske kirsebærtræer, der blev plantet i 1992, da en tidligere allé af elmetræer måtte lade livet på grund af elmesyge. Træerne har det fornemme navn Prunus Accelade og de bærer ikke bær, men er til ren pryd. Og pryd, det er der mange, både københavnere og turister, som har nydt her i weekenden.

Blomsterne er på sit højeste lige nu og en uges tid frem.

I følge Københavns Kommune gæster over 150.000 mennesker kirkegården på Bispebjerg hvert år når kirsebærtræerne blomstrer. Jeg tror at rekorden bliver slået i år. Bare den tid, ca. 30 minutter, jeg befandt mig i alléen med det imponerende blomsterflor, vil jeg tro at der var ca. 10.000 besøgende, de nærmest valfartede til det lille område på kirkegården.

De blomstrende grene danner et tag over mylderet af besøgende på Blomstrene Bispebjerg.

Alleen har i årenes løb skabt en smuk tunnel og et eventyrligt tag over vejen med den fineste lysende rødviolette farve. Dette er sket helt naturligt, da det har været forbudt at køre på denne del af kirkegården.
Træerne blomstrer i 3-4 uger og netop i denne weekend var blomstringen på sit højeste.

Der er mange steder i denne verden, som er velegnet til at tage en selfie af sig selv, men netop nu bliver der hver dag skipset slefie af i tusindvis.

Her er en selfie vel helt i orden.

Børn og voksne bliver foreviget i denne blomsterpragt og det er heller ikke hvert år at det kan lade sig gøre at få så smukke billeder til foto-databasen som netop nu. Sidste år, hvor vi havde en noget hårdere vinter til slutningen af marts, kom træerne først i blomst i midten af april og, som en af de mange på alléen fortalte: “Sidste år var det haglvejr, da jeg var herude.”

“Du er meget sød, men med disse blomster bliver du helt fantastisk.”

Stort rykind på det Blomstrende Bispebjerg

På Bispebjerg Kirkegård ved man godt hvad det vil sige, når træerne står i blomst.
“Vi sætter ind med ekstra bænke, toiletter og affaldskurve, og nogle af kirkegårdens medarbejdere vil fungere som guider i området ved kirsebæralléen. Desuden sætter vi skilte op og sørger for, at der bliver spærret af ved kapellet, som ligger ret tæt på alléen,’ fortæller enhedschef Christina Dam-Andersen fra Teknik- og Miljøforvaltningen.

Forårssolen får en helt anden virkning når den skinner igennem kirsebærtræernes blomsterhav.

Sakhalin-Kirsebær

Bænke, toiletter og en let indhegning, der sørger for at man ikke render ind på gravpladserne. Der er sørget for det hele på Danmarks mest besøgte kirkegård i den forgange weekend.

Prunus sargentii ‘Accolade’
Som planteskolerne skriver:
Fingrenet, lille træ eller busk der bliver mellem 4-6 m høj, og 2-3 m bredt. Træet får fine orange høstfarver. Lysende rosa halvfyldte blomster i maj der fylder hele træet. Trives bedst i sol/halvskygge. Plantes i alm. havejord, men det er en god ide at tilføje noget næringsrig muld når man planter træet, idet det giver træet en god start. Velegnet som solitær og i grupper i en bund af lave buske og stauder.

Blomstrende Bispebjerg er en smukt baggrund i et foto af den udvalgte.
Skønt når solbrillestellet matcher omgivelserne.
Blomstrende Bispebjerg finder du overfor Grundtvigskirken.

Vagn Molnit

Vagn Molnit er redaktør af FerieBlogger.dk men også foto/video-producent. Endelig bliver det også til enkelte indlæg, engang imellem.

Vagn Molnit has 21 posts and counting. See all posts by Vagn Molnit