Djævelens skibakke

666 kilometer pister venter i de schweiziske alper

Mürren-Schilthorn-skiområdet i Schweiz er et af Alpernes mest innovative vintersportsområder. Turister, der kommer for at boltre sig på ski og snowboard, bliver mødt af mange nyheder i den forestående sæson.
I skiområdet finder man også Jungfrau-regionens stejleste piste, der hælder 75 %. Piste 10 giver garanti for et adrenalinsus. Turen ned begynder på Schilthorn-toppen og fører mod Engetal.
En af vinterens store begivenheder er Sir Arnold Lunn Cup, der afvikles 18. januar for 75. gang for firemands-hold dagen inden det traditionelle styrtløb Inferno Mürren. 666 heldige Inferno-fans kan blive medlem af Devil’s Club for 66 schweizerfranc pr. år.
En ny attraktion venter på Birg topstation. Skyline Snow Experience tilbyder fantastisk tubing- og zip-linesjov. To rullebånd giver mulighed for at nyde et “Prøv at stå på ski”- tilbud, hvor man nemt og sikkert transporteres tilbage til startstedet. Der er også planer at om at bygge en igloo-landsby på top-stationen.

Nyt regionalt liftpas

Schilthorn Cableways lancerer et nyt regionalt liftpas, der dækker de fire største skiområder i kanton Bern – Gstaad, Adelboden-Lenk, Meiringen-Hasliberg og Jungfrau Ski Region, der inkluderer Mürren-Schilthorn. Passet koster 666 SFR (4.300 danske kroner) og giver adgang til 666 kilometer præparerede pister.
Skiområdet har åbent fra 16. december 2017 til 22. april 2018
Fra 1. januar er turen til toppen af Schilthorn inkluderet i Swiss Travel Pass, der
er en alt-i-én-billet for turister, der vil udforske Schweiz. Tidligere var billetten kun gyldig op til landsbyen Mürren, men nu kan man komme helt til bjergtinden uden ekstra betaling. Dette tilbud gælder kun for rejsende med et Swiss Travel Pass.

Freestyle

Hele vinteren kan man møde brødrene Cyrill og Jonas Hunziker på og uden for pisterne som ambassadører for Schilthorn Cableway.
Jonas skal konkurrere mod verdens bedste freestyle-skiløbere, og Cyrill fokuserer på at coache nye talenter i Mürren-Schilthorn-skiområdet.
Skyline Snowpark er populær hos freestyle-skiløbere og snowboardere. I den
kommende sæson ligger parken med talrige kickers, rails og boxe til storslåede hop og adrenalinpakket sjov ved Kandahar-liften i den øverste del af terrænet.


Freestyle-skiløbere og snowboardere demonstrerer 3. marts deres nyeste og bedste tricks i den store Big Air Night-konkurrence i hjertet af den smukke, alpine landsby Mürren, og 10.-11. marts holder Schilthorns Freestyle-ambassadører, Cyrill og Jonas Hunziker, deres fjerde Freeski Camp i Skyline Snowpark og deler deres erfaringer som professionelle med næste generation.
11.-15. april samles flere end 1000 vintersportsinstruktører fra hele Schweiz til Swiss Snow Happening for at konkurrere i forskellige discipliner i Mürren- Schilthorn-skiresortet.

Slædesafari

Med en toboggan-dagsbillet kan man tage på en hel slædesafari. Tag op med den lille kabelbane til Allmendhubel, hvorfra man kan nyde en dejlig tur ad Bob Run via Sonnenberg til Schiltgrat-liften. Herfra tager man stoleliften til starten på Apollo-turen. En bred, solrig piste fører over Schiltalp tilbage til Mürren.

Skiløb på film

Hold liftpasset over sensoren og sæt i gang. Et kamera optager automatisk skiløbet, og optagelsen kan ses på liftpas-ejerens personlige Jungfrau Winnercard-konto. Så kan man selv analysere sit skiløb og måske dele det på sociale medier. Pisten ligger ved siden af Maulerhubel-stoleliften.
Skisæsonens sidste begivenhed er Telemark Only Festival 4.-6. maj 2018 med workshops, skitest og livemusik.

Bent Bernardi Sørensen

Født nøgen.

Bent Bernardi Sørensen has 41 posts and counting. See all posts by Bent Bernardi Sørensen