Grouse Mountain – en stor oplevelse i Canada

Grouse Mountain i Vancouver

Nogle få kilometer fra Vancouver bymidte i delstaten British Columbia på de canadiske Stillehavs kyst, går der en svævebane op til Grouse Moutain (Rypebjerget) i cirka 1200 meters højde.
Fra toppen af bjerget er der en pragtfuld udsigt over millionbyen, der ligger ved en fjord dybt nede.

Grouse Mountain
Her på bjerget er der masser af muligheder for underholdning. Om sommeren kan du overvære et skovhugger show hvor skovarbejdere viser hvordan man fællede træer i begyndelsen af 1900-tallet. Der er en særlig rutsjebane, hvor du hænger i en sele, mens du suser ned af et kabel over flere hundrede meter. Der findes også et lille center, hvor der er flere daglige opvisninger med en række rovugle, hvor du kan se hvordan de fanger deres bytte. Der er tale om ørne, falke, høge og ugler.

DSC_0804Dyrelivet på Grouse Mountain

Her på toppen ligger også et forskning, uddannelse og Conservation Center. I centret tilbydes undervisnings programmer, hvor du lære om naturen og om bæredygtighed og truede dyrearter. I et 1½ halv hektar skovområde, er der et lille reservat, hvor de to store grizzly bjørne Grinder og Coola holder til. Om vinteren er der fra toppen flere skipister til alpint skiløb samt flere langrendsruter.

DSC_0758
Grouse Mountain blev navngivet af en gruppe vandrere i 1894, efter at de mødte en blå rypefugl på toppen. I dag besøges bjerget af over 1.2 millioner gæster årligt og har status som Vancouvers mest besøgte turistattraktion.
Vancouver er opkaldt efter den engelske opdagelsesrejsende Georg Vancouver som kom til området omkring 1800. Byen har i dag cirka 2. millioner indbyggere og har den største China Town i Nordamerika. Omkring en tredjedel af byens befolkning er kinesere eller efterkommere af kinesiske indvandrere.

DSC_0750
Du kan flyve med fra København til Toronto og videre indenrigs fly til Vancouver – det tager sammenlagt cirka 12½ time . Billetten koster cirka 7500 kr. tur retur

Tekst og fotos: journalist Aage Krogsdam

Jeg besøgte byen med Gislev Rejser.

Yderligere infomation:
www.vistvancouver.bc.ca

Aage Krogsdam

Freelance rejsejournalist og kasserer i Danske Rejsejournalister. Har rejst over det meste af verden, og har speciale i bl.a. Australien, Canada, Cypern, Finland, Grønland, Israel, Island, Malta, New Zealand, Nicaragua, Norge, Rusland, Sverige, Storbritanien, Sydafrika, Tyskland, USA, Venezuela og Østrig.

Aage Krogsdam has 58 posts and counting. See all posts by Aage Krogsdam