Ny guide til vandring og friluftsliv

Det er populært at vandre. Flere vil ud i naturen, mærke terrænet og sætte tempoet ned, så der er masser af overskud til at nyde oplevelsen af frihed. Nogle drømmer om at sove under åben himmel, og måltider i det fri hører med. Men hvordan får man styr på det hele og kommer godt af sted?
Bogen Vandring og friluftsliv giver svarene, både grundige anvisninger til forberedelserne og små tips og gode råd, der gør, at man får den bedste oplevelse i naturen.
Udgangspunktet for bogen er at give læseren de basale færdigheder, der skal til for trygt og sikkert at opholde sig, vandre og overnatte i det fri, og man rustes til at vurdere egne behov og kunne pakke og indstille sin rygsæk derefter.
Bogen gennemgår de forholdsregler, der er nødvendige, hvis man skal holde sig mæt, varm og tør i naturen, og giver input og viden til at vælge det rette friluftsudstyr, som passer til den enkeltes behov. Der gives også svar på, hvad man har brug for, når man på egen hånd skal finde vej med kort og kompas, når man skal tænde bål og lave mad, hvis man får en vable, bliver stukket af en hveps, og hvad der ellers er af små udfordringer.

Forfatteren

Forfatteren til bogen, Mette Mortensen, er uddannet friluftsleder og leadership coach. Hun er selvstændig og driver virksomheden All-Out, der primært udbyder friluftskurser i Danmark og fjeldkurser i Skandinavien. Her kombinerer hun sin passion for friluftsliv med ledelse, personlig udvikling og gruppedynamik. Mette Mortensen er certificeret inden for kano, kajak og klatring. Hun har en passion for at vandre og bo i fjeldet og har bl.a. besteget Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro, og gået 160 km på Grønlands vandrerute Arctic Circle Trail.
Vandring og friluftsliv: 192 sider. Pris 229,95 kr.

Teksten herover er uddrag af en pressemeddelelse fra Muusmann Forlag.

Mogens Hansen

Mogens Hansen, journalist siden 1972. Har skrevet rejseartikler siden 1980. Var i ca. 40 år ansat på dagblade, heraf de sidste 30 år på Jyllands-Posten. Afsluttede det faste fuldtidsarbejde med 3-4 år som rejseredaktør på JP. Forsatte derefter som freelance rejseskribent for Jyllands-Posten, Politiken, Ekstra Bladet, Vagabond, Turen Går Til, guide.dk, Kristeligt Dagblad og FerieBlogger.dk. Blev kåret som Årets Rejsejournalist 2014 af foreningen Danske Rejsejournalister. "Mogens Hansen døde juni 2022. Han efterlader mange minder og fortællinger fra sit aktive rejseliv, blandt andet her på ferieblogger.dk"

Mogens Hansen has 54 posts and counting. See all posts by Mogens Hansen