Laksefiskeri i Shannon dalen i Irland

Laksefiskeri i Shannon dalen

Smuk flod og floddal

På vores rundtur vest på fra Dublin, til Shannon dalen, kørte vi et stykke gennem den store slette langs Irlands længste flod Shannon, der på en strækning af godt 370 km snor sig mellem et utal af søer og bakker, og hvor hver en krumning og indsnævring af floden er kranset af siv og gule sværdliljer, mens de grønne nuancer er overvældende. Flere steder langs floden kan man mod en god betaling få lov at fiske laks. Vi stoppede en dag ved et af disse B&B steder, hvor man kan fiske. Her slappede vi af og nød roen ved floden og de smukke omgivelser, uden dog at fiskelykken var med mig. Langs floddalen ses de runde bakker, der ligesom puffer til hinanden og maser sig opad, bevokset af grønne lunde og skove af løv- og stedsegrønne træer, afvekslende med et mylder af levende hegn. Selvom her er frodigt og vi syntes her er en del skov, så hører Irland til et af Irland Europas skovfattigste lande. Men det gøres der noget ved og ligesom i Danmark plantes der flere og flere småskove med støtte fra EU. Målet er at ca. 10-12 % af øens areal skal være skov.

Irland 10

Galway

Fra Shannon dalen og floden gik turen mod Galway, der ligger ved en lille bugt ud mod Atlanterhavet.

Efter at have fundet et hyggeligt B&B sted i udkanten af byen kørte vi til centrum, stillede bilen og gik på opdagelse i den gamle by. Her er farvestrålende huse og borstensbelagte gader.

Shannon dalen

Galway har omkring 75.000 indbyggere og at der er tale om en Universitetsby ses tydeligt i bybilledet, hvor der er masser af unge mennesker som flittigt besøger byens utallige pubber. Vores byvandring begyndte på Eyre Square parken, der er omgivet af imponerende 1800-tals-bygninger. Vi kom også forbi den  gamle retsbygning, der er en ombygning af et munkekloster fra middelalderen, og når frem til Salmon Weir Bridge, hvor stimer af laks hvert forår forcerer Corrib-flodens strømme for at gyde længere oppe ad floden. Vi passerede også den bastante katedral, der blev bygget i 1965 og dermed er en af Europas yngste af sin art. Som en del af den gamle bymur ligger Den Spanske Bue fra 1500-tallet.

Irland 5

Aage Krogsdam

Freelance rejsejournalist og kasserer i Danske Rejsejournalister. Har rejst over det meste af verden, og har speciale i bl.a. Australien, Canada, Cypern, Finland, Grønland, Israel, Island, Malta, New Zealand, Nicaragua, Norge, Rusland, Sverige, Storbritanien, Sydafrika, Tyskland, USA, Venezuela og Østrig.

Aage Krogsdam has 58 posts and counting. See all posts by Aage Krogsdam