Sejltur på Gozo – i en lille båd der gynger

Min fascination af Middelhavslandet Malta har mange facetter, ikke mindst havet omkring øerne Malta, Gozo og Comino.

Sejltur på Gozo

sejltur-paa-gozo
På den smalle betonbro lægger bådene til og turisterne går spændt ombord i den forholdsvis lille båd.
Navne som Den Blå Grotte, Det Blå Vindue og Den Blå Lagune, er som skabt til en udflugt i disse små både.
”Vær venlig at tage redningsvesten over hovedet og pas på jeres briller.” Fiskeren har en myndig stemme og taler klart og tydeligt, så der er ikke noget at tage fejl af og så sætter han motoren i gang.
Fra topper falder de stejle klipper mere den 25 meter ned, og så fortsætter de ydereligere mellem 25 og 50 meter ned i vandet.

Gozo er fascinerende

Sejltur på Gozo er ved at være en historisk tradition. Siden turismen tog til efter Den 2. Verdenskrig og ikke mindst efter at englænderne opdagede Malta, som det ideelle feriested, har fiskerne sejlet ud fra små vige eller indsøer. Turen har altid været fascinerende og fiskerne har fortalt og fortalt igen den samme historie om farverne, for at vise den evigt fotograferende Mr. Smidt, fra Leeds eller Frau Molenheide, Fra München eller for den sags skyld hr. og fru. Nielsen fra Køge.

En stemningsfilm fra Vitus Rejser, produceret af InfoTainment. Artiklen fortsætter herunder.

Verdenskendt af en fransk dykker

Det var Jacques Cousteaus, den franske marinebiolog, der med sine fantastiske film i 60’erne gjorde Malta og ikke mindst Gozo verdenskendt for en måbende seerskare. Specielt omkring Det Blå Vindue på den vestligste ende af Gozo, hvor sigtbarheden går både 30 og 50 meter ned i det krystalklare vandet.

Desværre styrtede den stor klippeformation Det Blå Vindue sammen under en voldsom storm fra vest i marts måned 2017. Men stadigvæk kan dykkerne nyde det fantastiske undervandsliv, fisk og ikke mindre end 25 gamle skibsvrag.

Sejltur på Gozo er turen mod det ukendte

Det storslåede sceneri åbenbares for turisterne i den lille båd. Det store Middelhav venter på dem.

Vi skal ud igennem den lille tunnel i klippen, som eller beskytter os mod vind og vejr. Den er ca. 100 meter i længden og vandet er så klart at man næsten ikke tror sige egne øjne.

For enden af tunnelen dukke det helt store sceneri op. De stejle klinter viser sig at bestå af mange sjove figurer som fiskeren stolt viser frem. Heroppe ligger der en krokodille og sover til middag og her er en skildpadde på vej henover bjergmassivet.

Chefen for bådene kender alle hjørnerne på kysten og beretter meget gerne om den forsvunde klippeattraktion.
Kan I se, deroppe er der et ansigt.
Farverne i vandkanten åbenbares hele tiden når vandet skvulper op ned og varierer fra dyb rød til gul og alle varianterne derimellem.
sejltur på gozo
Havet har den karakteristiske dybblå farve som kendetegner Middelhavet.

En tur med fiskerne koster € 4,- og man betaler inden fiskeren lægge til igen, bare for en sikkerheds skyld. Og forøvrigt kan det ikke nytte noget at blive skuffet, men der sejles altså ikke hvis bølgerne er for voldsomme.

Læs andre beretninger fra Malta på FerieBlogger.dk

Læs også om rejsen til Malta med Vitus Rejser

Udsigt fra Mdina.

Vagn Molnit

Vagn Molnit er redaktør af FerieBlogger.dk men også foto/video-producent. Endelig bliver det også til enkelte indlæg, engang imellem.

Vagn Molnit has 21 posts and counting. See all posts by Vagn Molnit