Den blå Grotte på Malta – eventyret kan begynde.

Den blå Grotte på Malta er det rene eventyrland. Det er den rene natur, når man sejler ud fra den lille, beskyttede vig, hvor tidligere fiskerbåde er proppet med turister. De, turisterne, er både spændte til bristepunktet og de fleste er også noget skræmte over hvad der i virkeligheden kan ske, i værste tilfælde.

Ferieboliger

Den blå Grotte
De er ikke store, men der er flere hjælpende hænder ved ombordstigningen til båden der sejler os ud til Den blå Grotte.

Så er vi på plads

Det voksne ægtepar på første bræt, tager redningsvesten over hovedet og hilser os andre med bemærkningen, ”Tak for den tid vi har kendt hinanden”. Resten af bådens passagerer griner lidt kunstigt, men indforstået. Så sætter skipper båden i gang med et ryk, der nemt ville få de fleste til at ryge bagover, men alle har krampagtigt fat i et eller andet.

Hold fast i hvad som helst

Rælingen, et stykke tovværk der bruges ved ombordstigning og landgang, en pind til redningsvestene. Alt kan bruges til at holde sig oppe på brædderne på vej ud til Den blå Grotte.

Den blå Grotte
Vandet er så klart at man på op til 50 meters dybde ser legendariske skibsvrag, mystiske klippeformationer og masser af middelhavsfisk.

På vej ud af vigen møder vi en gruppe nybegyndere fra dykkerskolen. De pruster og stønner og iltbeholderne på ryggen hvæser, først fra den ene så fra den anden. De skal senere dykke i området ved Den blå Grotte. Et yndet univers under vandet.

Den blå Grotte
I dag går bølgerne i højt nok, så det er tæt på at sejladsen indstilles.

Ude på åbent hav går det lystigt over bølgerne, Malta har en sine middelhavsstorme på 17 – 18 m/s, men det kommer nordøsten fra. Vi er heldigvis på den sydvestlige side, så turen sejles lidt i læ. Dog er der godt gang i bølgerne og vi er nok nogle af de sidste, som kommer ud at sejle denne dag. Men det er sidste chance for at opleve Den blå Grotte.

Den blå Grotte, et smukt område, ovenfra som nedenfra

Langs med kysten oplever vi flotte klippeformationer og pludselig dukker den store port op længere fremme til venstre. Vi har lige stået og beundret udsigten oppe fra klippekanten og derfra er det også et imponerende syn.

Den blå Grotte
Fra udsigtspunkter over Den blå Grotte er der en fantastisk udsigt, der godt kan imponerer en danske, som ellers er vandt til både Bornholm og Møns Klint.
Den blå Grotte
Den store port eller dør til Den blå Grotte.

Jo tættere på kysten og grotterne, jo mere bølgeskvulp er der under båden og den vipper frem og tilbage.

Dønningerne sprøjter saltvand i hovedet på os og hver gang lyder der et lille hvin fra sidste bænk hvor der er sidder tre damer i deres bedste alder. Minderne om en romantisk periode for mange til at tage turen ud til Den blå Grotte.

Allan har godt fat om motoren og det går der’ud’a i rask tempo, så Carlsberg-parasollen er ved at blæse af.

Nu sejler vi ind i Den Blå Grotte. Det skal ske om formiddagen, helst inden kl. 11. Solen forsvinder fra grotten resten af dagen og det er den der lyser op og skaber det magiske og måske også det romantiske blå lys. Vi sejler lidt frem og tilbage for at nyde farverne.

Fra det dybeste blå til det lyseste Turkis. Alle peger og der er ingen ende på forundringen og overraskelsen. Se der. Naaej, se lige ned, måske 25-30 meter nede er klipperne stadig imponerende tydelige. Den blå Grotte Svigter aldrig.

Friskt ser det ud

Sikke vand, kan det drikkes, man bliver da tørstig bare af at se ned. Røre vandet, smager på fingeren – Nej, det er salt, det er jo Middelhavet.

Allan vender båden og nu går turen tilbage. Det har taget ca. 20 minutter, men det er oplevelser for hele dagen og måske i længere tid.

Redningsvestene afleveres og tak for dag, siger skipper. Man kan godt se at han er utilfreds med at der ikke er flere turister på kajen. Men sådan kan Malta også være. Det gode er, at i morgen lægger stormen sig og så er der igen gang i forretningen og turene til Den blå Grotte.

Den blå Grotte I båd med plads til max 9 personer.
Prisen pr. person er € 8,-. Billetten giver for øvrigt € 3,- i rabat hvis man ønsker at se Det nationale Aquarium i San Pawil Il-Bahar.

Bestil feriebolig i Italien

Læs andre beretninger fra Malta på FerieBlogger.dk

Læs også om rejsen til Malta med Vitus Rejser

Se den smukke tur til Den blå Grotte. Videoproduktion, Infotainment.dk

Vagn Molnit

Vagn Molnit er redaktør af FerieBlogger.dk men også foto/video-producent. Endelig bliver det også til enkelte indlæg, engang imellem.

Vagn Molnit has 21 posts and counting. See all posts by Vagn Molnit