Boston – New Englands vigtige universitetsby

New England og Boston er en messe værd

NE-Church-1

Boston, en ny historisk destination. Efter at SAS har åbnet den nye flyverute mellem København og Boston ligger denne fascinerende storby kun cirka 7 timers flyvning fra Kastrup. Flere og flere danskere flyver da også til den verdensberømte Universitetsby, hvor Harward Universitet ligger. Vores egen Kronprins gik en overgang på dette kendte Universitet.

boston_usa

Boston er hovedby i det nordøstlige USA, som kaldes New England. Navnet  stammer fra den engelske opdagelsesrejsende John Smith, som landede på Massachusetts kyst i 1616. Da han kom i land og begav sig rundt i landskabet, syntes han, at det på mange måder lignede det England, han kom fra. Derfor var det naturligt for ham at kalde det nye land for New England. Et navn hele regionen stadig bærer rundt på og med stolthed.

I 1620 blev navnet officielt og allerede i 1629 blev Boston grundlagt, da den engelske konge gav kolonisterne lov til at anlægge en handelsstation ved Charles flodens udløb i Atlanterhavet.

dm33155

Byen er faktisk USA’s ældste af de større byer i dag. Boston, som ligger i staten Massachusetts,  er New Englands kulturelle, økonomiske, uddannelsesmæssige, medicinske og trafikale knudepunkt. Storboston har en befolkning på cirka 4,5 millioner indbyggere. Byen er nok mest kendt for Harvard University, et af de mest ansete universiteter i hele verden. Universitetet blev grundlagt den 8. september 1636. 75 nobelprismodtagere har studeret på universitet, der har verdens 3. største bogsamling. Men Boston nøjes ikke med ét universitet, der er 52 i alt i storbyen foruden en lang række andre højere læreranstalter.605-YIP1

De mange uddannelsessteder præger bybilledet, hvor man ser mange unge mennesker i det daglige. Det betyder også, at sporten udgør en stor del af livet i byen med amerikansk fodbold, baseball, basketball og ishockey som de førende sportsgrene. Verdens ældste maraton løb afvikles hvert år i april i byen.

Boston hører til en af de mest udviklede byer i verden, og var blandt andet den første by med en offentlig skole i 1635, og den første by med et en undergrundsbane – metrosystem – i 1897. Boston er stadig stolt af præsident John F. Kennedy, hvis familie boede i byen. Du kan høre og se alt om hans liv på John. F. Kennedy Presidential Museum & Library.

192294-JFK+Anniversary.JPEG-0bdcb-1024x753

Bybilledet er i dag præget af skyskrabere, men Boston er også en grøn by med mange parker, pladser, træer, blomster, søer, kunst, gangstier og moderne arkitektur.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I Riverside Park ved park, der løber 129 km gennem byen, kan du leje cykler, sejle på floden eller gå på opdagelse til fods. I en af byens store parker ligger det enestående Museum of Science og Bostons historie kan du opleve ved at gå en tur ad “The Freedom Trail”, hvor du får indsigt i 16 historiske seværdigheder, der dækker vigtige dele af USA’s fortid. En anden seværdighed, som er et besøg værd, er Beacon Street, hvor du i nr. 84 kan kikke ind i den berømte tv-bar, som var kulisse i TV serien Sams Bar.

cheers-bar-in-boston

 

 

Aage Krogsdam

Freelance rejsejournalist og kasserer i Danske Rejsejournalister. Har rejst over det meste af verden, og har speciale i bl.a. Australien, Canada, Cypern, Finland, Grønland, Israel, Island, Malta, New Zealand, Nicaragua, Norge, Rusland, Sverige, Storbritanien, Sydafrika, Tyskland, USA, Venezuela og Østrig.

Aage Krogsdam has 58 posts and counting. See all posts by Aage Krogsdam