Atlanta, er en undervurderet storby

Atlanta i Georgia har mange spændende seværdigheder

Atlanta

Atlanta er en af USAs mange storbyer, som set med danske turistøjne er undervurderet. En undervurderet storby, men med en stor historisk baggrund.

Under den amerikanske borgerkrig mellem nord og sydstaterne i 1861 til 1865 spillede Atlanta med dengang kun 7.000 indbyggere en vigtig rolle. Da general William T. Sherman unions-hær fra nordstaterne indtog byen blev store dele af den brændt af. Borgerkrigen havde dels en økonomisk baggrund mellem de rige stater mod nord og de fattige mod syd og desuden nordstaternes ønske om afskaffelse af negerslaveriet i syd. Syden tabte og slaveriet blev forbudt, men raceadskillelsen varede i mere end 100 år, inden der for alvor kom ligeberettigelse. I dag kender vi blandt andet byen fra Margaret Mitchells verdensberømte roman Borte med Blæsten, der netop handler om borgerkrigen. Desuden kender vi Atlanta som olympisk by i 1996, hvor Danmark vandt to guldmedaljer, den ene stod kvindelandsholdet i håndbold for og den anden var badmintonspilleren Poul-Erik Høyer. Han er i dag medlem af Den internationale Olympiske komité i egenskab af formand for det Internationale Badmintonforbund.

Atlanta  Poul Erik Høyer

I 2006 indsatte Delta Airlines, et af verdens største luftfartselskaber, i øvrigt med hovedsæd i Atlanta, et direkte fly mellem København og Atlanta. Derved blev et gjort muligt at komme hurtigt til USA’s sydstater via storlufthavnen i Atlanta. Men denne rute blev nedlagt for flere år siden. Det er synd, fordi Atlanta har, trods det at det er en undervurderet storby, mange interessante turistattraktioner at byde på.

Interessante turistattraktioner i Atlanta

Her skal lige nævnes nogle af de mest interessante turistattraktioner i storbyen, der på et område på størrelse med Bornholm huser næsten 5 millioner mennesker:

Borgerretsforkæmperen, præsten Martin Luther King, er født og opvokset i byen og har i dag sit eget museum Martin Luther King Memorial. Lige ved siden af besøgscentret ligger Ebenezer Baltisk Church, kirken hvor Martin Luther Kings far var præst, og hvor han selv havde sin gang. Af andre seværdigheder kan nævnes udstillingsbygningen med ”The New World of Coca Cola”.

Atlanta  Atlanta
Lige overfor Coca Cola ligger verdens formentlig største akvarium, Georgia Aquarium, hvor der i det største af de mange bassiner findes 23,8 millioner liter vand.
Atlanta

Den vendersomspændte og mest kendte TV nyhedskanal CNN har hovedkvarter i Atlanta, hvorfra der døgnet rundt sendes nyheder til millioner af mennesker over hele kloden. Dagligt er de flere rundture i det store TV hus.

Atlanta  Atlanta

Borte med blæsten

Et andet historisk område er Margaret Mitchell House og Museum. Det ligger cirka et par kilometer nord for Martin Luther King Memorial lige ud til Atlantas hovedgade Peachstreet.
Her kan man se huset, hvor den unge journalist Margaret Mitchell i løbet af tre år skrev manuskriptet til bogen ”Borte med blæsten”

Foto: Aage Krogsdam


Rejseinformation

Atlanta på egen hånd kan du købe hos USA Tours

Aage Krogsdam

Freelance rejsejournalist og kasserer i Danske Rejsejournalister. Har rejst over det meste af verden, og har speciale i bl.a. Australien, Canada, Cypern, Finland, Grønland, Israel, Island, Malta, New Zealand, Nicaragua, Norge, Rusland, Sverige, Storbritanien, Sydafrika, Tyskland, USA, Venezuela og Østrig.

Aage Krogsdam has 58 posts and counting. See all posts by Aage Krogsdam