En dag i rødt og hvidt i Alperne

Tekst og fotos: Bent Bernardi Sørensen

– Sweet Caroline, skråler vi på et af Saalbachs største afterskisteder, Bauer’s Schi Alm.
Vi fejrer Caroline Wozniackis første Grand Slam-sejr i tennis. Vi danskere skriger forløsningen over triumfen ud i sang, men et par frække østrigske piger danser for os
– Touching me, touching you.
Pigerne rører først ved sig selv og derefter grundigt hinanden.
Neil Diamond udgav sangen i juni 1969 – længe inden der var tænkt på Caroline Wozniacki. Elvis Presley indsang den i 1970, og her hører vi den i en forlænget afterskiudgave med sangskriveren selv.
Dagen startede med morgenvækning hjemme i det lyse Jylland for at nå et fly fra Danmarks smukkeste lufthavn, den i Billund. Flyet var forsinket til Salzburg, så vi nåede ikke at finde et tv-signal, men måtte nøjes med livekommentarer fra Ekstra Bladets dygtige tennisekspert, Troels Christensen, der har fulgt Carolini i 16 år.
Det var ulideligt at sidde i en bil og vente på slutningen af finalen ved Australian Open.

Dansk, polsk og østrigsk

Vi ankom så sent til Saalbach, at vi opgav skiløb. I stedet nød vi en vedllavet wienerschnitzel, inden vi tog liften fra nabobyen Hinterglemm op til Reiteralm for at belønne og selv med en smuk udsigt og en kold øl på Rosswaldhütte. Her fandt vi ud af, at vi kunne leje kælke od glide ned ad den fire kilometer lange snedækkede asfaltvej Lindlingweg fra bjergrestauranten ned til en lille flok huse, hvorfra vi kunne blive kørt tilbage til Hotel Saalbacher Hof.


Og til afterski. Dette kulturelle begreb startede i Østrig, men der findes ikke et tysk ord for hyggestunden, hvor man hygger sig med gamle venner og nogle, der gerne vil være nye venner i selskab med drinks og sange af tvivlsom kvalitet. Undtagelsen er Sweet Caroline.
Nu skråler vi igen.
– Hands, touching hand, Det må være forhånden og baghånden.
– Good times never seemed so good.
En god dag i rødt og hvid – som farverne i Dannebrog, det polske flag OG det østrigske.

 

 

Bent Bernardi Sørensen

Født nøgen.

Bent Bernardi Sørensen has 41 posts and counting. See all posts by Bent Bernardi Sørensen