Sauerkraut og knödel. Wienerschnizel, bratwurst og speck. Fuldfede oste. Tyroler-maden er solid. Rigelig solid til vores danske storbymaver. Også selvom vi har dyrket langrend og skiskydning under vores ophold i St. Johann i Tyrol. Men jeg vil godt anbefale et par spisesteder i St. Johann. Alene på grund af deres beliggenhed og fantastiske udsigt.

St. Johann i Tyrol
Der er fotografier af humle i loftet på bryghuset Huber Braüs tagrestaurant. Foto: Karin Møller-Olsen

På toppen af det lokale øltårn

Huber Braü er et lokalt bryggeri. Et familieforetagende med 300 års erfaring i ølbrygning. Midt i den lille by. Onsdag er bryggedag, og så dufter det at humle i det meste af dalen. Bryggeriet er forsynet med en tårn, og på toppen, i 27 meters højde, er en restaurant med formidabel udsigt. Over St. Johann og dalen med bjergmassivet Wilder Kaiser til den ene side og Kitzbühler Horn til den anden.
Restaurant Hüber Braü

St. Johann i Tyrol
Fra restauranten på Huber Braü er der også udsigt til byens anden tagtoprestaurant, Cubo, som ses midt i billedet. Foto: Karin Møller-Olsen.

Skylounge Cubo iSt. Johann i Tyrol

Cubo er et mere moderne byggeri i centrum af St. Johann i Tyrol. Her er også hotel. Og samme smukke udsigt fra toprestauranten, som fra bryggeriet. Restauranten kalder sig Skylounge og overrasker med mindre traditionelle serveringer. Her fås blandt andet tapas, wok og quinoa-salat. Og et større udbud af cocktails.
Restaurant Cubo

St. Johann i Tyrol
Fra toppen af gondolbanen, lige udenfor restauranten på Kitzbüheler Horn, er der udsigt ned mod St. Johann og Wilder Kaiser bjergene. Foto: Karin Møller-Olsen

Restaurant Alpenhaus

Højestbeliggende er Restaurant Alpenhaus på Kitzbüheler Horn 1604 meter over havet. Nede fra St. Johann i Tyrol kommer man op med Harschbichlbahn, en gondol, der glider opad i omkring 20 minutter. Den benyttes flittigt af alpine skiløbere, som også holder pause på Alpenhaus. Og her er ingen moderne overraskelser i serveringen. Der er sikkerhed for knödel, sauerkraut, bratwurst m.m.

St. Johann i Tyrol
Lokale snapse fra destilleriet Aggstein, St. Johann. Foto: Karin Møller-Olsen

Snapse til fordøjelsen

Det siges, at en snaps hjælper på fordøjelsen efter et fedt og solidt måltid. Måske derfor har Tyrol stolte traditioner i fremstilling af snaps. Det kan man få alt at vide om ved et besøg på det lokale destilleri Aggstein. Her er snapse på fyrrekogler, æbler, pærer, skovbær, kirsebær og hasselnødder – for blot at nævne nogle enkelte. En lille udstilling demonstrerer processen med mulighed for at gætte forskellige dufte. Og så er der selvfølgelig smagsprøver.
Destilleriet Aggstein

Vi var inviteret til Sankt Johann i Tyrol af Østrisk Turistbureau www.austria.info og www.tyrol.at

Læs også: Skiskydnings tyrister i Tyrol

Karin Møller-Olsen

Freelance rejsejournalist siden 2006. Primære nteresseområder: natur, kultur, historie og aktiv ferie. Skriver mest fra de nordiske lande og Spanien, men ellers fra alle verdens lande, jeg måtte besøge. Har boet i Bilbao, Nordspanien 2003 & 2004. Kontakt mig på karinmollerolsen@mail.dk

Karin Møller-Olsen has 9 posts and counting. See all posts by Karin Møller-Olsen

4 meninger om “Spis med udsigt i St. Johann i Tyrol

 • 12. februar 2019 kl. 6:28
  Permalink

  Dette er også en test – fra Vagn

 • 12. februar 2019 kl. 6:34
  Permalink

  Endnu en test !

 • 12. februar 2019 kl. 12:56
  Permalink

  Hej Vagn – ser ud somom det virker. Har fået tre test fra dig :0)

 • 12. februar 2019 kl. 12:57
  Permalink

  Osse denne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.