Hotel Bandholms julefrokost er gourmet i høj klasse med lollandsk grønlangkål i top
Julefrokost på lollandsk. De gjorde det igen. For tredje gang inden for det sidste år har vi besøgt Bandholm Hotel , der ligger på Bandholm Havn 8 km fra Maribo og smagt på hotellets gourmet mad.
Denne gang til julefrokost, hvor især den lollandske grøn langkål smagte himmelsk. Julefrokosterne fortsætter hver fredag og lørdag til jul. Hotellet har efterhånden fået fantastisk ry for sin gode mad og fået flere priser de senere år som det bedste i landet for gourmet maden og servicen Det første, der slår én i møde, er det flotte julesmykkede hotel med et væld af guirlander. De oplyser hotellets hvide vægge så det ligner et eventyr hotel. Inden for får man et stemningsmættet visuelt indtryk i de smukke restaurantlokaler med rustikke stoftapeter, funklende lysekroner og knitrende pejs. Og igen pyntet med juleguirlander og julelys , der funkler i de sølvskinnen lysekroner. På hotellet er atmosfæren fra 1800- tallets romantik blevet bevaret samtidig med at de nyeste faciliteter tilbydes gæsterne i de smagfuldt nyindrettede værelser.
Lokalt inspirerede retter
Efter indkvarteringen og efter at vi var faldet lidt til ro, fik vi inden julefrokosten en snak med hotellets direktør Joseph Kristiansen om hotellets koncept med gastro- og gourmetmenuer bestående af 4-7 retter med tilhørende vinmenuer. ”Vores køkkenchef Naomi Fouché har kreeret de mange spændende retter baseret på unikke, lokale råvarer, nøje udvalgt efter deres smag, duft, udseende og konsistens og nænsomt tilberedt, så den gode smag fremhæves og bevares. Ikke mindst vores julefrokost i år er inspireret af lollandske egnsretter. Lolland-Falster er i kraft af sit milde klima og fede jord en sand guldgrube af spændende og velsmagende råvarer. Hotellet samarbejder med anerkendte lokale producenter såsom Krenkerup Bryggeri, Frederiksdal Kirsebærvin og Dalbakkegård”, fortæller Joseph Kristiansen.
En stor nydelse
Efter samtalen gik vi i gang med julefrokosten, den store julebuffet med 4 slags sild, hvor ikke mindst de stegte sild havde en pragtfuld smag. Derudover fiskefileter med hjemmelavet remoulade, samt æg og rejer. Men højdepunktet var den varme lollandske grønlangkål, let sødlig med en frisk smag og hertil en mør hamburgryg. Men også andebrysterne med rødkål og brunede kartofler og den dejlige sovs var en nydelse. Det samme var tilfældet med flæskestegen med en meget sprød svær. Desserten var en skøn let risalamande med hjemmelavet kirsebærsovs. Desuden ostebord og til slut kaffe /te med diverse kager. I aftens løb blev der serveret ad libitum rødvin og hvidvin henholdsvis fra Italien og Sydafrika. Ganen kunne smøres løbende med Carlsberg og Tuborg flaske øl samt tre slags fadøl fra det lokale prisvindende bryggeri på Krenkerup gods.
Alle retter i hotel Bandholms julefrokost veltilberedt, velsmagende og flot anrettet. Ud over smagen var madens visuelle fremtoning en attraktion i sig selv. Køkkenchef Naomi Fouché havde gjort meget ud af at præsentere retterne på en spændende og kreativ måde, der komplementerede smagsudtrykket og skabte et kulinarisk helhedsindtryk. Serveringen fra de søde tjenere var helt i top. Hotellets restaurant serverer gastromenuer hver dag og gourmetmenu hver fredag og lørdag.
Gourmet julefrokost
Indtil lørdag den 30. december serveres gourmetmenuen i en specielt juleinspireret udgave, hvor køkkenchefen Naomi Fouché fortolker julens traditionelle retter og kreerer 7 nye spændende gourmetretter til lejligheden. ”Vi gør alt for at hygge om vores gæster, hvad enten de kommer fra Danmark eller udlandet. Vi tror på at de gode, gamle dyder som veltilberedte råvarer, venlig og kompetent service, smukke og rene faciliteter og vigtigst af alt: at vores dygtige medarbejdere trives og er glade for at have gæster, betaler sig”, siger Naomi Fouché.
Bandholm Hotel tilbyder også gourmetophold og Queen-ophold med overnatning, gourmetmenu, chokoladedyppede jordbær på værelset m.m.