Ny skiferiedestination i Sverige

Idre Fjäll får en nabo i den kommende vinter

Af Bent Bernardi Sørensen

Populære Idre Fjäll i Dalarna får en lillebror. Idre Himmelfjäll, som den nye destination hedder, ligger kun et stenkast væk og øger dermed områdets skimuligheder for skiløbere og skifamilier.

17. december åbner Idre Himmelfjäll med 18 pister i kategorierne grøn, blå og rød samt otte lifte. Anlæggets største faldhøjde er 323 meter, og den længste piste er 3,2 kilometer.

Idre Himmelfjäll ligger i det skønne fjeldområde med Dalarnas højeste fjeldtop, Städjan og med Nipfjället, Jakobshöjden og Idre Fjäll som nærmeste naboer.

Skiturister kan bo i umiddelbar nærhed af skianlægget i komfortable og hyggelige hytter i Idre Himmelfjäll eller i en lidt enklere standard uden for området i landsbyen Idre, og der er både restauranter og food trucks.

Skiudstyr kan lejes på det nye anlæg, og der er også snescootertilbud.

Den tidligere svenske alpine topskiløber Frida Hansdotter, der vandt fire World Cup slalomløb, OL-guldmedalje og tre VM-medaljer, inden hun sluttede sin aktive karriere tidligere i år, har været strategisk rådgiver i designet og opbygningen af Idre Himmelfjäll og i tillægsydelser som skiskole, events og konferencer.

Idre Fjäll, der er nærmeste nabo og en populær skidestination, glæder sig til den nye nabo og har i første sæson ansvaret for præpareringen af Idre Himmelfjälls pister. Et tredje skiområde, Fjätervålen, ligger tæt på, og de tre skiområder tilbyder tilsammen 84 præparerede pister.

– Idre Himmelfjäll bliver en selvstændig skidestination, og det er meget positivt, at der åbner nye muligheder for skiløb. Med flere destinationer tæt ved hinanden udvikles området yderligere som samlingspunkt for aktiv ferie både om vinteren og om sommeren. Idre Himmelfjälls ambition er at skabe en destination året rundt i harmoni med det smukke fjeldmiljø, fortæller Anna Kron Boysen fra Visit Sweden.

Ud over de alpine faciliteter er der mulighed for at stå på langrend i Idre Himmelfjäll og nyde naturen i de smukke fjelde.

Allerede fra nu kan der bookes skiferie i Idre Himmelfjäll på hjemmesiden.

Idre Himmelfjäll er den første investering i et nyt, stort skisportssted i over 30 år i Sverige. Når anlægget om 15-20 år er fuldt udbygget, vil der være flere end 20.000 sengepladser, cirka 50 alpine pister, hoteller, restauranter, butikker og tilhørende servicetilbud.

Idre Fjäll

Idre Fjäll i det nordvestlige Dalarna er i forvejen en rigtig danskerdestination med muligheder for både langrend og alpint skiløb samt mange aktiviteter uden for pistene. Idre Fjäll er en af Sveriges mest snesikre destinationer, og det vil også karakterisere Idre Himmelfjäll.

Se mere på: http://www.idrehimmelfjall.se

Vagn Molnit

Vagn Molnit er redaktør af FerieBlogger.dk men også foto/video-producent. Endelig bliver det også til enkelte indlæg, engang imellem.

Vagn Molnit has 21 posts and counting. See all posts by Vagn Molnit