Sälen er klar til skisæsonen

salen-skiferie-sverige-2

For første gang i Norsk Rejsebureauets 108-årige historie tilbydes skiferie i Sälen med hytter og hoteller.

Sälen ligger cirka 30 km fra Trysil nær grænsen mellem Sverige og Norge, og i dalen findes fire skiområder Lindvallen, Högfjället, Tandådalen og Hundfjället.

Her i dalen finder du blandt andet i Lindvallen Nordeuropas største tallerkenliftområde med en række gode børnebakker med rullebånd til de mindste. På Hundfjället ligger en af Sveriges stejleste og bedste præparerede pister ved navn Väggen.

Off pister

Desuden er det muligt at løbe på nogle fede offpister, hvis du virkelig skal udfordre dig selv. Her er langrendsløjper og alpine pister både for øvede og nybegyndere af alle sværhedsgrader.

I Norsk Rejsebureaus nye og brugervenlige hjemmeside kan se alle de dejlige hytter eller ferielejligheder og du kan booke direkte via hjemmesiden.

Lindvallen

Snötorget, Gustavtorget og Sälfjällstorget ligger alle i Lindvallen og skibusser sørger for at du kan komme
let fra det ene område til det andet inklusiv Høgfjället.

Her findes også en såkaldt Dream Park, hvor du kan løbe på traditionel ski og på snowboard med masser af hop, rails og andre forhindringer. I hele området er der ekstra fokus på børnenes mulighed for oplevelser.

Børnenes skifjeld

De små har deres eget skifjeld med 18 pister og 21 nemme lifte, samt et sjovt offpiste område og Fun Park. I alt er der fire børneområder med blandt andet  den berømte Snögubbeborg.

Det er her at Snögubben regerer i et rige, hvor skiløbet går gennem kæmpeæbler, tunneller og en flot borg.

Afterski for børn er der også tænkt på go det finder sted i Majkens varmestue, mens udendørs afterski for børn finder sted i Sälenstugan på Sälfjällstorget. Det mest populære afterski-sted for de voksne er på Lindvallen Wärdshus.salen-skiferie-valle-sverige

Andre aktiviteter

Udover skiløb er der mulighed for andre aktiviteter i dalen. I byen findes en stor svømmehal, hvor der er boblepool, saunaer og solarier. Du kan ligeledes dyrke andre sportsgrene blandt andet billard, bowling og bordtennis.

Af udendørsaktiviteter, kan nævnes hundeslæde- eller snescooterture i vildmarken.

Et nyt oplevelsescentret Experium tæt på Snötorget tilbyder surf indendørs på en kæmpe bølge. Black Steel Hole er 100 meter langt.

Der er desuden tænkt på forplejningen idet en lang række   udmærkede restauranter i området lokker med deres kulinariske kunnen.

Se mere på www.norskrejsebureau.dk

Aage Krogsdam

Freelance rejsejournalist og kasserer i Danske Rejsejournalister. Har rejst over det meste af verden, og har speciale i bl.a. Australien, Canada, Cypern, Finland, Grønland, Israel, Island, Malta, New Zealand, Nicaragua, Norge, Rusland, Sverige, Storbritanien, Sydafrika, Tyskland, USA, Venezuela og Østrig.

Aage Krogsdam has 58 posts and counting. See all posts by Aage Krogsdam