“Madrid er den mest autentiske storby i Spanien med høj puls og kontrolleret kaos.”

Maria Diaz Gonzalez, Spanske Turistbureau og Imanol Perez, VP, Director Comercial, Air Europa.
Fodbold er med til at gøre Madrid populær. Her Atletico Madrids hjemmebane.

Madrid rykker nærmere til Danmark, når Air Europa starter en ny flyrute mellem Madrid og København. Det er ganske vist foreløbig kun en sommerrute i tre måneder fra juni til september primært til krydstogtspassagerer.
Men det betyder at der nu hver uge fra Københavns Lufthavn vil være i alt 22 direkte afgange til Madrid, fordelt på fem afgange med Ryanair, syv med Norwegian, syv med Iberia Express samt de tre med Air Europa.
Mens Ryanair, Norwegian, Iberia Express og Iberia alle opererer med fly til Skandinavien, der maksimum har plads til 189 passagerer, vil Air Europa bruge Airbus A330-200 med plads til 299 passagerer , hvoraf 24 er sæder på business class.
“Vi ser et marked i Danmark fordi mange danskere dels gerne vil til Madrid ,og dels kan benytte Madrid som et hub til videre forbindelse til Sydamerika.
Air Europa er stærke på Sydamerika. På andre ruter fra Europa er 60 procent rejsende, som bruger Madrid til transfer. Det håber vi også fra Danmark,” siger Imanol Perez, Director Commercial, VP, Air Europa til www.ferieblogger.dk

Fremgang

Københavns Lufthavne har opgjort at andelen af danskere, der flyver direkte til Madrid med rutefly, og som ikke flyver videre fra Madrid , steg fra 29 procent til 33 procent, hvilket svarer til 48.000 i 2017 til 51.000 i 2018. Tallene er baseret på survey data, som er forbundet med usikkerhed.
Også på Det Spanske Turistkontor i København opleves en stigende interesse for Madrid.
“Ja vi ser større og større interesse for Madrid. Folk er ikke trætte af Barcelona, men de har været i Barcelona, og har nu lyst til at se andre storbyer i Spanien.
Madrid er den mest autentiske by i Spanien. En meget livlig by med høj puls og kontrolleret kaos,” siger Maria Diaz Gonzalaz, Promotion og Markedsansvarlig, Den spanske stats Turistbureau, København.
“Sommeren er vel næppe det bedste tidspunkt at besøge Madrid med op til 32 grader og ingen strand?”
“Hvis man går på gaden midt i den værste varme smelter man. Men der er masser af andre muligheder.
Museer, cafeer, restauranter og shoppingcentre har aircondition, og man kan køre op i de kølige bjerge lidt uden for Madrid. Man kan også på 2,5 timer komme med hurtigtog til en strand f. eks i Valencia.
I august er Madrid øde, fordi der er industriferie. Så har man byen for sig selv. Men det bedste tidspunkt at besøge Madrid er sent forår omkring maj og tidligt efterår september – oktober, men også december op til jul er fin.

Kultur og fodbold

Når Madrid er blevet mere populær er det fordi byen har et meget stort kultur tilbud med nogle af verdens bedste museer, bl.a. Prado Museet, Thyssen-Bornemisza museet og Arte Reina Sofia.
Der er et væld af tapas-restauranter, og gæster kan gå på en et stjernet Michelin restaurant og få middag for 60 – 70 Euro uden drikkevarer.
En anden attraktion er det kongelige palads Palacia Real med over 3000 værelser, eller det store grønne område midt i byen.
Endelig er Madrid blevet populær, fordi der er stigende interesse for at tage på fodboldtur til Madrid. F. eks. holdes finalen i Champions League på Wanda Metropolitano stadion i Madrid, Atletico Madrids hjemmebane.
Vi er glade for en ny flyrute, og vil nu fokusere på at markedsføre Madrid mere, bl.a. på de sociale medier,” siger Maria Diaz Gonzalaz.

Mallorca

SkyTeam-medlemmet Air Europa har hovedsæde på Mallorca. Men selskabets største hub er Madrid-Barajas Airport. Flyselskabet ejet af rejsekoncernen Globalia. Air Europa er Spaniens tredjestørste flyselskab, kun overgået af Iberia og Vueling.

Carsten A. Andersen

Carsten Andersen døde juni 2021. Han efterlader mange minder og fortællinger fra sit aktive rejseliv, blandt andet her på ferieblogger.dk

Carsten A. Andersen has 7 posts and counting. See all posts by Carsten A. Andersen