De Berejstes Klub runder 500 medlemmer

I 1996, da De Berejstes Klub (DBK) blev grundlagt, mente medlem nummer ét, Ole Egholm, at omkring 500 danskere rejste så meget, at de kunne kalde sig berejste. Nu rejser danskerne mere og længere samt til flere forskellige lande. Dermed kan flere  danskere opfylde kravene for medlemskab af De Berejstes Klub.

Med den senest indmeldte i DBK, Morten Vedel Pedersen, rammer DBK for første gang siden 1996 500 medlemmer på samme tid i klubben.
“Jeg har i et par år kunnet tænke mig at blive medlem af DBK,” siger Morten Vedel Pedersen. “Når ens rejseglæde og lyst til at opleve verden er stor, skal man selvfølgelig være medlem af De Berejstes Klub. Det er næsten en blåstempling af, at man er begyndende globetrotter. For mig har det bare været et spørgsmål om at opfylde kriterierne, før jeg kunne ansøge om optagelse. Og at der er et sted, hvor berejste danskere kan inspirere hinanden og dele deres rejseoplevelser med ligesindede, må være noget af det, der trækker folk til. At jeg lige skulle blive medlem nummer 500, gør indmeldelsen ekstra sjov.”
Morten Vedel Pedersen er netop fyldt 30 år og har rejst i 32 lande. Morten er fra Aalborg, hvor han arbejder som fysioterapeut med genoptræning af primært neurologiske patienter. Morten er meget fysisk aktiv. Han dyrker bl.a. styrketræning, crossfit og svømning. Den 30-årige nordjyde planlægger ofte sine rejser kombineret med fysiske udfordringer. Det kan være at bestige Kilimanjaro, dykke med hajer, surfe, bungeejumpe eller løbe med tyrene i Pamplona.
Morten Vedel Pedersen har fået medlemsnummer 854, hvilket betyder, at der i klubbens over 21 års levetid har været 854 berejste, der berettiget har været/er medlem af De Berejstes Klub.

Krav til optagelse

Der er årligt en tilgang på ca. 40-45 medlemmer i DBK. Til gengæld er der hvert år ca. 15-20, som ikke opretholder kravene om medlemskab eller bare ikke ønsker at være medlem længere.
For at blive medlem af De Berejstes Klub skal man opfylde nogle krav:
Enten A:
1. besøgt mindst lige så mange lande, som man er år gammel (hvis man er ung og under 30 år kræves der dog mindst 30 besøgte lande)
2. besøgt mindst to nye lande inden for de seneste to år
3. besøgt mindst fire kontinenter
4. krydset ækvator.
Eller B:
Man skal have rejst/opholdt sig i længere tid i (specielt) tredjeverdenslande og gennem egne erfaringer have skabt sig et bredt og dybtgående kendskab til fremmede lande og kulturer.
Detaljerne for begge kravsæt er at finde i klubbens vedtægter på hjemmesiden www.deberejstesklub.dk

Teksten herover er uddrag af en pressemeddelelse fra De Berejstes Klub.

Billedet øverst viser Morten Vedel Pedersen og en guide på toppen af Afrikas højeste bjerg Kilimanjaro. Foto: Privat

Mogens Hansen

Mogens Hansen, journalist siden 1972. Har skrevet rejseartikler siden 1980. Var i ca. 40 år ansat på dagblade, heraf de sidste 30 år på Jyllands-Posten. Afsluttede det faste fuldtidsarbejde med 3-4 år som rejseredaktør på JP. Forsatte derefter som freelance rejseskribent for Jyllands-Posten, Politiken, Ekstra Bladet, Vagabond, Turen Går Til, guide.dk, Kristeligt Dagblad og FerieBlogger.dk. Blev kåret som Årets Rejsejournalist 2014 af foreningen Danske Rejsejournalister. "Mogens Hansen døde juni 2022. Han efterlader mange minder og fortællinger fra sit aktive rejseliv, blandt andet her på ferieblogger.dk"

Mogens Hansen has 54 posts and counting. See all posts by Mogens Hansen