Dobbeltseng på stranden

Måske skulle man overnatte i en dobbeltseng på stranden næste gang sommerferien går til en af Schleswig-Holsteins mange strande.

Nogen vil sikkert sige, “hvad skal vi nu ligge der for”, med mindre man vil bruge den aktivt i et afsnit af “Sex on the beach” hvor den herlige cocktail frisker op.
Man kan også se det som den mindste campingovernatning overhovedet.

Holmen, som jeg så den fra Nordre Toldbod forleden aften.

Det var en temmelig kold og sen eftermiddag i Københavns Havn, med udsigt til “Under Kronen”, fregatten Peder Skram og den gamle mastegran på Holmen. Jeg blev præsenteret for det sidste nye indenfor overnatningsmuligheder i Nordtyskland.
Den delstat, som engang var underlagt den danske konge, Hertugdømmerne, Schleswig og Holsten, og som nu er en del af Tyskland havde inviteret rejsebranchen og pressen til en præsentation af turistmulighederne i denne region. Og, det var her at jeg oplevede en ny overnatnings form

dobbeltseng
På Nordre Toldbod åbner marketingsdirektør Jana Denker min øjne for det nye vidunder, en dobbeltseng med kaleche.

Langs med stranden, både ved Nordsøen (Vesterhavet) og ved det Baltiske Hav (Østersøen) kan du nu fortsætte den hyggelige aften på stranden. Læne dig tilbage, måske i armene på den du elsker og lade jer fortrylle af stjernehimlens funklende hilsener fra det ydre rum.
Skal det være mere intimt, så slå kalechen ned og rul de materede vinduer for “koøjerne” og kys godnat.

Dobbeltsengen er en naturlig videreudvikling

Ikke mindre end 16 forskellige steder i Schleswig-Holten har man tilbudet om at du kan bo i dobbeltseng på stranden. På en website (klik her) kan du se hvor de er og hvordan du kan bestille dem. Nogle steder er det i forbindelse med en campingplads, andre steder bestiller man dem hos turistkontoret eller et nærliggende hotel. Man skal jo hele tiden finde på noget nyt, siger Jana Denker, fra Tourismus-Agentur Schleswig-Holstein GmbH, og denne opfindelse er en naturlig videreudvikling af de traditionelle strandstole, som Tyskland er så kendte for.

De fleste af udlejerne har sengelinned og mulighed for at levere en kurv med mad og drikke til en hyggelig aften og selvfølgelig kan der serveres morgenmad på sengen.
dobbeltseng
Jana Denker viser indretningen af dobbeltsengen. Der er to koøjer, som kan dækkes til med en matteret glasplade og bag hovedgæret er der stuverum.
dobbeltseng
Et lille klapbord på hver sin side af dobbeltsenge giver plads til at cocktailen “Sex on the beach” ikke vælger og der kan også være en enkelt snack. Hvad med jordbær dyppet i flydende chokolade. Over den store klap er der en hylde med rum til… ja, hvad ved jeg.
dobbeltseng
Bag hovedgæret finder du stuverum til bagage og klappen kan indstilles til at stå i forskellige skrå stillinger.

Dobbeltseng på stranden kan sagtens gå hen og blive en succes. I 2016 fik ideen 1. prisen ved German Tourism Awards og lige så snart sommeren sætter ind er det svært at bestille overnatning i sengene.
Sengen måler i bredden 1,4 meter og i længden 2,3 meter. Hvor mange kan der stå på din strand ?
Se den lille videofilm om Dobbeltseng på stranden. Der er ingen cocktail ombord i sengen, men der er vel også mange andre former for Sex on The Beach, hvis man vil prøve det.

CockTail Sex on the beach

Denne herlige sommerdrink består af vodka, tranebærjuice, appelsinjuice, ferskenlikør, solbærlikør og isterninger. Nemt og lige til at gå til hvis man har ingredienserne hjemme og en shaker til at ryste det hele sammen.

Vi har mange gode artikler om rejser, ferie og fritid i Tyskland

Vagn Molnit

Vagn Molnit er redaktør af FerieBlogger.dk men også foto/video-producent. Endelig bliver det også til enkelte indlæg, engang imellem.

Vagn Molnit has 21 posts and counting. See all posts by Vagn Molnit