Danskernes foretrukne rejsemål i 2016

Spanien er den store vinder i den statistik, som Travellink, Nordens største online rejsebureau, har lavet over danskernes rejsemål i 2016.
Spanien vinder, bl.a. fordi danskerne i stort tal har fravalgt Tyrkiet, der er plaget af terror, kupforsøg og krig i nabolandet Syrien. Barcelona og Alicante lander højt på listen over årets mest populære rejsemål. Sammenlignet med sidste år tegner Gran Canaria sig for den største vækst i antallet af rejsende med 121 procent.
Briternes beslutning om at melde sig ud af EU, kaldet Brexit, det tyrkiske kupforsøg, præsidentvalget i USA og andre politiske begivenheder har påvirket danskernes rejsevalg i årets løb. Derimod har de ikke påvirket rejselysten og det samlede antal rejser.
»Danskerne vælger fra, men stopper ikke. På kort sigt påvirkes de enkelte destinationer, men lysten til at rejse er stort set ikke påvirket,« siger Erik Wikander, nordisk chef i Travellink.
London har overhalet Paris som det største storby-rejsemål i 2016. Tendensen er ellers, at en lang række traditionelt populære byer i Europa taber til fordel for byer, man tidligere ikke har set som turistmagneter. Beirut og Warszawa er to byer på vej op.
»Vi bliver mere rejsevante og vil opdage nye og anderledes steder samtidig med, at vi gerne kommer tilbage til vores favoritsteder. Åbning af nye lavprisruter påvirker også vores valg af rejsemål,« siger Erik Wikander.

De største rejsetrends 2016

1. Urolighederne i Tyrkiet har betydet, at danskerne i stort tal har valgt andre rejsemål. Spanien med rejsemål som Gran Canaria, Barcelona og Alicante er gået kraftigt frem. Gran Canaria har mere end fordoblet antallet af rejsende.
2. Flere booker kombination af fly og hotel, men fravælger at holde ferie en hel uge. Der er vækst i kortere, men hyppigere rejser i løbet af året. En tydelig trend er tre-fire dages rejser, og også fjerne destinationer er populære selv for korte ferier.
3. ) Flere vælger et flyselskab til udturen og et andet til hjemturen og får på den måde de bedste priser og de flytider, der passer bedst. Til gengæld bruger vi flere penge på hotellet, hvis adressen og faciliteterne er de rette.
4. Storbyer som London, Paris og Barcelona er fortsat de mest populære, men mange af de store turistmagneter taber i antal turister til andre, ikke traditionelle turistbyer og mere eventyrlige rejsemål uden for Europa. Blandt vinderne er Beirut og Warszawa.
5. Rejsebooking sker oftere fra mobile enheder. Tidligere var onsdag og torsdag de mest travle bookingdage. Nu spredes booking over hele ugen, og størst vækst er der på ugens to første dage.

Artiklen er baseret på en pressemeddelelse fra Travellink.

Mogens Hansen

Mogens Hansen, journalist siden 1972. Har skrevet rejseartikler siden 1980. Var i ca. 40 år ansat på dagblade, heraf de sidste 30 år på Jyllands-Posten. Afsluttede det faste fuldtidsarbejde med 3-4 år som rejseredaktør på JP. Forsatte derefter som freelance rejseskribent for Jyllands-Posten, Politiken, Ekstra Bladet, Vagabond, Turen Går Til, guide.dk, Kristeligt Dagblad og FerieBlogger.dk. Blev kåret som Årets Rejsejournalist 2014 af foreningen Danske Rejsejournalister. "Mogens Hansen døde juni 2022. Han efterlader mange minder og fortællinger fra sit aktive rejseliv, blandt andet her på ferieblogger.dk"

Mogens Hansen has 54 posts and counting. See all posts by Mogens Hansen