Ny flyrute skudt i gang

Widerøe åbnede i dag, 25. juni, forbindelse mellem Billund og Bergen

Med et velplaceret venstrehåndkast gennem gaten åbnede håndboldspilleren Celine Sivertsen den nye flyrute Billund – Bergen.
Den 25-årige nordmand, der de næste to sæsoner skal spille for Randers HK, havde taget Widerø-flyet fra Bergen udelukkende for at være med sin at åbne ruten til sin hjemby, hvor hun hidtil har spillet for Tertnes.

Billund Lufthavns nye administrerende direktør, Jan Hessellund, ringede traditionelt med klokken, der markerer åbningen af en ny rute.
Jan Hessellund glædede sig over, at det første fly var fyldt med nordmænd ved ankomsten. Til gengæld var der god plads Dash 8-400 flyet med 78 sæder på turen nordpå.
– Jeg håber, at Bergen-ruten bliver til gavn for såvel nordmænd og danskere – også østdanskere, der skal på besøg i Norges næststørste by, sagde Jan Hessellund.

 

 

 

Lufthavnens nabo, Legoland, har hvert år 250.000 norske gæster. Mange af dem kan spare køre- og sejltid ved at flyve til Billund.
I den modsatte retning er Bergen-ruten en fordel for danskere, der vil sejle med Hurtigruten på den klassiske 12-dages sørejse Bergen – Kirkenes tur / retur med daglig afgang fra Bergen.
Passagererne blev budt velkommen med champagne og den norske version af kanelsnegle, skillingboller, bagt efter original norsk opskrift af Guldbageren i Billund. I Norges næststørste lufthavn, Bergen-Flesland, fik nordmændene serveret dansk wienerbrød ved afrejsen.
Widerøe flyver tre gange om ugen tur / retur. Fra Bergen har flyselskabet ruter til 42 andre lufthavne i Norge.
Celine Sivertsen håber at få besøg ofte hjemmefra, når hun om få uger flytter til Randers. Endnu har hun ikke andre planer end at spille håndbold og gerne erobre en plads på det stærke norske landshold.
I sin hjemby fremhæver hun havnekvarteret Bryggen, der er på UNESCOs verdensarvliste, naturen med de syv fjelde, der omgiver byen – blandt andre Ulriken og Fløyen – og akvariet.

 

 

Bent Bernardi Sørensen

Født nøgen.

Bent Bernardi Sørensen has 41 posts and counting. See all posts by Bent Bernardi Sørensen