M/S Roald Amundsen er verdens første hybriddrevne ekspeditionsskib
Af Bent Bernardi Sørensen
M/S Roald Amundsen – verdens første hybriddrevne ekspeditionsskib – sejler nu på havene. For første gang i historien kan man sejle med banebrydende, ren drivkraft til uberørte destinationer i Antarktis, Alaska, gennem Nordvestpassagen og til Nord-, Syd- og Mellemamerika. Hurtigruten byder nu velkommen om bord på den grønne pioner!
Videnskabscenter
Et topmoderne videnskabscenter er hjertet af skibets videnskabelige og uddannelses-aktiviteter med sportsmikroskoper, virtuelle reality-briller, interaktive kort og undervandskameradroner. Her kan man være med, når skibets ekspeditionsteam holder foredrag, fotokurser og borgerforskning.
Wellness- og spaområde
Vær klar til at blive forkælet. Skibets terapeuter tilbyder en række luksuriøse spa-behandlinger, herunder massage, hudrensning, ansigtsbehandlinger, manicure og pedicure.
Lækker mad
En ekspeditionsrejse med Hurtigruten er en fest for alle sanser. Skibets tre restauranter serverer døgnet rundt lækre, moderne måltider, der er inspireret af Hurtigrutens udforskningsarv siden 1893.
Explorer-salon og bar
Man kan sidde i en dyb, behagelig lænestol og nyde den storslåede udsigt over landskabet gennem gulv-til-loft vinduer. Baren har et fristende udvalg af snacks og forfriskninger hele dagen.
Polarforskeren Amundsen
Det nye miljøvenlige skib er opkaldt efter Norges store polarforsker, Roald Amundsen, der blev født i 1872. Han var første mand på Sydpolen og Nordpolen og den første, der sejlede gennem Nordvestpassagen, nord om Canada og Alaska.
Allerede som 10-årig havde han en drøm om nutidens og fremtidens skibe.
“I min fantasi skabte jeg et elektrisk skib, der kunne bryde igennem alle former for is, og som let og elegant, frygtløst og uimodståeligt kunne sejle gennem de arktiske farvande helt til Nordpolen,” skrev han i en af sine erindringsbøger
Foredragssal
Hver dag holder skibets ekspeditionsteam dybdeborende foredrag om sikkerhed, historie, klimaændringer, bæredygtighed, dyreliv, forskning om Jorden, kultur og emner, der er specifikke for destinationen. At lære noget gør ekspeditionsoplevelsen større.
Observationsdæk
Et af skibets mest iøjnefaldende faciliteter er det to-etager høje indendørs / udendørs observationsdæk, der omkranser toppen af boven. Det er et ideelt sted at iagttage landskabet og spejde efter dyreliv gennem en kikkert.
Bæredygtighed
Hurtigruten er kendt for sin store indsats for at reducere miljøbelastningen. Selskabets administrerende direktør, Daniel Skjeldam, går gerne selv i spidsen for aktiviteter som hav- og strandrensning.
– Med 125 års erfaring med opdagelsesrejser ved vi, hvordan vi skal servicere de rejsende og samtidig beskytte de levesteder og fjerntliggende samfund, vi besøger.
Hurtigruten tager det alvorligt at skåne miljøet, og vi var for eksempel det første rederi, der fjernede engangsplastik fra alle vore skibe, siger Daniel Skjeldam.