Kronprins Frederik og Alexandras legeplads

Muritius kæmper om kunderne i hård konkurrence med Maldiverne og Seychellerne.

Mauritius har et overvældende udvalg af luksushoteller. Bl.a. hotel Belle Mare hvor grevinde Alexandra holdt sin bryllupsrejse.
Mad og kultur spiller en vigtig rolle for turismen i Mauritius.
Kæmpeskildpadder er nemme at få øje på på Mauriritius.
Af Carsten A, Andersen

Hvad har Dronning Elizabeth, Pierce Brosnan, prins William og Kate Middleton, Michel Platini, Lis Hurley, Det svenske kongepar, den franske præsident, den norske kongefamilie, krionprinsesse Victoria, David Beckham, Paven, Gandhi, prins Harry og Mark Twain til fælles?De har alle været på ferie på Mauritius.  Kendte danskere har også været på ferieøen i det indiske Ocean mellem Asien og Afrika , og kronprins Frederik og grevinde Alexandra har brugt den eksotiske perle som legeplads. Kronprins  Frederik besøgte Mauritius da han før ægteskabet med Mary kom sammen med  fotomodellen Katja Storkholm, og grevinde Alexandra tog på bryllupsrejse med fotograd Martin Jørgensen og drengene til Mauritius.

150 km sandstrande

Mauritius har en blandet historie som tidligere hollandsk, fransk og britisk koloni. Mauritierne er på baggrund af øens historie, multietniske, multireligiøse, multikulturelle og flersprogede. Mauritierne taler hovedsageligt tre sprog flydende; engelsk, fransk og mauritisk kreolsk. Hovedstaden og den største by i Mauritius er Port Louis. Største aktiv er at øen er omgivet af mere end 150 km hvide palme sandstrande, og lagunerne er beskyttet mod det åbne hav med verdens tredjestørste koralrev, der omgiver øen,Store dele af øen er dækket af sukkerrørsplantager, som ikke alene laver kvalitetssukker, men også fremstiller en fremragende rom. Al denne luksus parret med et stort udbud af luksushoteller gør, at Mauritius hører til i den dyre ende af feriemål.
“Mauritius er en kvalitets destination,o g så følger prisen med,” siger Per Reither, direktør, Svane Rejser, som i flere år har arrangeret rejser til Mauritius. “Mauritius er dejlig, velordnet, pænt tropisk grøn og overskuelig. Vi kørte øen rundt på 14 dage, og havde tid til også at slappe af på strandene.Mauritius er dyrt. men det er det værd. Prisniveauet er højere end f. eks. i Thailand.Mauritius har ikke mistet sin charme. Så det er en destination vi med god samvittighed sender vores gæster ned til,,” siger Per Reither, som skønner at Svane Rejsers gæster er mest bryllupsrejser og plus 45.

Sikkerhed

“Maldiverne er strande. Seychellerne er strande og hoteller, men Mauritius er strande, hoteller og masser af kultur , mad og aktiviteter. Der er mere end 101 forskellige aktiviteter på Mauritius. De tre øer kan slet ikke sammenlignes,” siger Ashwin Cahoolessur, Tourism Promotion Officer, Mauritius til www.ferieblogger.dk under et roadshow i København.”Mauritius har omkring 1,3 mio indbyggere, og omkring lige så mange turister. Fra Danmark kommer omkring 4.000 turister om året.
Målet er at de skal være dobbelt så stort.Når Mauritius bruges som ferieø af mange kendte og kongelige, skyldes det at sikkerhed og service er er helt i top, og at øen har en meget venlig befolkning,” siger Ashwin Cahoolessur.
Blandt de mest populære aktiviteter på Mauritius er naturligvis strandaktiviteter, shopping og   “La Vanille Reserve des Mascareignes” (Krokodilleparken) på den sydlige del af Mauritius.
Det eneste sted på Mauritius, hvor man kan spise krokodille kød. Krokodilleparken har omkring 2.000  krokodiller, 1.000 kæmpeskildpadder og 23.000 sommerfugle og insekter. Omkring 300 krokodiller slagtes om året. Skindet forarbejdes i Afrika, inden det sælges som bælter, håndtasker og sandaler i krokodilleparkens souvenirshop.
Men kødet sælges i restauranten. Ud af hver krokodille kan bruges omkring 10 kg kød.Det bedste på krokodillen er halen, som bruges til steaks og kebab.
“Krokodille kød her smager bedre end kylling, kalv og svinekød. Det skyldes, at vi kun fodrer krokodillerne med friske kyllinger, som ikke er tilsat kemikalier eller skadelige stoffer. Hvis vi bruger fisk, kan det godt lugte i parken, og kødet vil også få smag af fisk,” siger køkkenchefen på restaurant Den sulte Krokodille. 
Andre højdepunkter er en 500 meter lang zip linje i Vallée des Couleurs i det sydlige Mauritius, og den imponerende Pamplemousses botaniske have, 
Vejret på Mauritius er året rundt fra 25 – 32 grader om dagen. Til tider en times kraftig regn. Højsæson fra oktober – november til marts – april.

Kronprins Frederik

Kronprins Frederik var på Maurituis med sin daværende kæreste, fotomodellen Katja Storkholm. Han og kæresten fløj til Mauritius på økonomiklasse, og indlogerede sig et ret beskedent sted i nærheden af hovedstaden  Port Louis. Kronprinsen var taget afsted anonymt, men det rygtedes blandt pressefolk, som hastigt kom til øen og fik arrangeret et foto.Det rygtedes også på det nærliggende luksushotel Royal Palm at en kronprins var i farvandet,  og Frederik  blev inviteret til hotellet.
Royal Palm er Mauritius bedste hotel  med udsøgte suiter alle med udsigt over havet og swimminggpools, restauranter, spa osv helt i topklasse. Bedst er Royal Suite, en sag på 350 kvm hvor prisen går op til 7.,200 Euro ( 53.000 kr.) pr, nat – dog med morgenmad.
En italiensk prinsesse har boet i denne Royal Suite i et par måneder nu. Det var dog ikke i denne Royal Suite at kronprins Frederik boede.

Alexandra

Da  grevinde Alaxandra var på Mauritius på 14 dages bryllupsrejse med Martin Jørgensen og  hendes og prins Joachims to drenge, boede de på det fem stjernede  Beau Rivage, som i mellemtiden har fået nyt navn til  Hotel Belle Mare.
Et afslappet hotel, med et venligt personale og fin atmosfære. Gæster kan komme i deres fineste tøj og alle diamanterne. Eller de kan komme afslappet i en T-shirt og behageligt tøj. De er lige velkomne alligevel.
Alexandra og Martin havde selv booket sig ind på hotellet med to værelser i den moderate ende af prisskalaen med halvpension, morgenmad og middag, Ingen på hotellet vidste hvem de var, da de kom under navnene Hr. og Fru Jørgensen.Først i løbet af nogle dage da pressen kom til og bad om interview gennem hotellet, blev hotellet opmærksomme på deres status.
De blev tilbudt en upgreading med et meget bedre værelse, men afslog, fordi de var godt tilfredse med de to værelser de havde fået
Under normale omstændigheder ville parret også have fået tilbudt en af de fem overdådige bryllupssuiter med masser af plads, jacuzzi, champagne, blomster o.s.v.
Men det kunne simpelthen ikke lade sig gøre, for arkitekten som byggede Beau Rivage havde ikke fantasi til at forestille sig, at et nygift ægtepar også kunne bringe to  børn med sig.
Så der var  ikke plads til børn i bryllupssuiten, og heller ikke mulighed for at få et tilstødende værelse.
Alexandra, Martin og børnene havde enkelte udflugter rundt på Mauritius. Men opholdt sig mest på hotellet, hvor de holdt lav profil og faldt godt i hak med de andre gæster og hotellets ledelse.
Alle værelser har butlertilbud døgnet rundt.  Hotellets gæster har gratis adgang til Windsurfing, pedalbåde, kajak, sejlbåde, snorkling, glass bottom boat og vandski.  Dykning og big
game fishing koster ekstra. Der er gratis adgang til: Spa, Gym, sauna, beach volley, bordtennis, dart, tennis og Minigolf.Massage, mountain bikes, billard og elektroniske spil koster ekstra.
Hver aften er der musik til et lokalt band og flere gange om ugen danseshows.
Pratthana Svan, Marketing Manager, Nordic, Per Reither, direktør, Svane Rejser, og Ashwin Cahoolessur, Tourism Promotion Officer, Mauritius Tourism.
Den botaniske have på Mauritius er over 300 år gammel med 650 plantearter og træsorter.

Carsten A. Andersen

Carsten Andersen døde juni 2021. Han efterlader mange minder og fortællinger fra sit aktive rejseliv, blandt andet her på ferieblogger.dk

Carsten A. Andersen has 7 posts and counting. See all posts by Carsten A. Andersen