Etiopien er et nyt rejseland

Africa Tours tager det store østafrikanske land på rejseprogrammet

Af Bent Bernardi Sørensen

Det store østafrikanske land Etiopien er måske bedst kendt for fortidens sultkatastrofer og nutidens fremragende langdistanceløbere. Men nu har rejsearrangører opdaget, at landet gemmer mange spændende seværdigheder.

  Det vidtstrakte højland, der kaldes Afrikas tag, har spektakulære landskaber og et enestående dyreliv.

– Etiopien adskiller sig meget fra nabolandene. Faktisk er det et af verdens mest enestående lande på grund af dets spændende kultur og historie og dets smukke landskaber, natur og dyreliv.

Intet andet land i Afrika har så mange historiske bygningsværker som Etiopien.

De mest imponerende findes især i landets nordlige halvdel, hvoraf adskillige er på UNESCOs verdensarvsliste, siger administrerende direktør i Africa Tours, Claus Lund Sørensen.

  Africa Tours er Danmarks førende arrangør af safarirejser, men nu er Etiopien kommet på programmet.

  – Vi har spurgt vores safarirejsende, hvilke nye rejsemål, der kunne have deres interesse, og Etiopien var et af de hyppigste svar, siger Claus Lund Sørensen.

– Vi har spurgt vore safarirejsende, hvilke nye rejsemål, der kunne have deres interesse, og Etiopien var et af de hyppigste svar, siger Claus Lund Sørensen.
Blandt attraktionerne er landets tidligere hovedstad, Gondar, med det store befæstede Fasil Ghebbi fra det 17. århundrede, der rummer adskillige smukke paladser og kirker, men også Kejser Fasiladas velbevarede badeanlæg og væg- og loftsmalerierne i kirken Debre Birhan Selassie.

Jomfru Maria og Dronningen af Saba

Allerlængst mod nord ved grænsen til Eritrea ligger Etiopiens første hovedstad, Axum, der er et af Afrikas vigtigste arkæologiske områder. Især de mange store obelisker og steler med indgraveringer er enestående, men også Jomfru Maria-kirken, der ifølge nogles tro rummer Pagtens Ark, og det, der menes at være Dronningen af Sabas ruinpalads fra det 9. århundrede før vor tidsregning, hører til de største attraktioner.

I dette Kapel holdes Pagtens Ark skjult for andre end ypperstepræsten.
Den Nye katedral for Jomfru Maria af Zion blev bygget i 1950erne under Kejser Haile Selassie.

  I det nordlige højland findes den lille by Lalibela med 11 velbevarede, unikke stenkirker, der er hugget ud i klipperne i ét stykke for 900 år siden.

Den mest ikoniske kirke er den lille smukke og korsformede Biete Ghiorgis, St. George.
Biete Medhane Alem anses for at være verdens største kirke, der er hugget ud i et stykke.

Stammetraditioner

Ved landets største sø, Tana, ligger byen Bahir Dar ved Den Blå Nils udløb. På sejlture på søen kan man se mange stemningsfyldte middelalderlige klostre, eller man kan tage en udflugt til de imponerende vandfald nær byen.

  I Etiopiens sydligste del af Great Rift Valley og især omkring Omo-dalen lever stammefolk, hvis traditioner og ritualer rækker meget langt tilbage. Der er næppe noget sted i Afrika, hvor man kan besøge så mange forskelligartede stammer, der fastholder deres traditioner.

Mursi-stammens kvinder bærer store lerplader mellem undertænder og -læbe. Hamer-stammen er kendt for mændenes halsbrækkende tyre-springnings ceremoni, og Karo-stammen er kendt for særegen kropsbemaling.

  Mange dyrearter, der lever i Etiopiens højland, findes kun netop her – blandt andre den smukke etiopiske ulv, den imponerende walia-stenbuk og abearten gelada, der minder om bavianer. Og mange af fuglearterne findes kun i Etiopiens højland.

  Africa Tours har forskellige rejser til Etiopien året rundt.

Bent Bernardi Sørensen

Født nøgen.

Bent Bernardi Sørensen has 41 posts and counting. See all posts by Bent Bernardi Sørensen