Juleoptakt på markeder med historiske omgivelser i ni byer i delstaten Niedersachsen.

For mange mennesker kan det ikke blive rigtig jul, før de har besøgt et eller helst flere tyske julemarkeder.
Fra 27. november til udgangen af december 2017 er der dømt julehygge med romantiske julemarkeder, kulinariske lækkerier, lokalt kunsthåndværk og stilfuld atmosfære i Niedersachsens ni historiske byer – Braunschweig, Celle, Göttingen, Goslar, Hameln, Hannover, Hildesheim, Lüneburg og Wolfenbüttel.
Og frem til 7. januar forvandler bilbyen Wolfsburg med dens temapark sig til et jule- og vinterlandskab med blandt andet skøjteløb.

 

Indtil jul – nogle steder endda indtil begyndelsen af januar – lokker en liflig duft af gløgg og honningkager mange julefans til at tage del i juleglæderne med gamle bindingsværkshuse, gotiske teglstensgavle, smukke barokfacader, gamle pladser og smalle gyder som romantiske omgivelser.
Charmerende og velholdte bymidter gør Braunschweig, Celle, Göttingen, Goslar, Hameln, Hannover, Hildesheim, Lüneburg og Wolfenbüttel til oplagte rejsemål i tiden op til jul, ikke mindst på grund af de fantastiske muligheder for indkøb i byernes festligt dekorerede gågader.
Lyskæder, skønne dufte og individuelt udsmykkede boder med blandt andet kunsthåndværk er blot et par eksempler på det, der venter de besøgende. Men i hver af byerne har julemarkederne deres eget individuelle præg.

I Lüneburg kan man i år opleve Europas største adventskrans, der stråler fra vandtårnet i den gamle saltby. På byens julemarked foran rådhuset spilles dagligt stemningsfuld musik, og i de små julelandsbyer kan man blandt andet få alle mulige julelækkerier og -specialiteter.
Stemningen i Celle, Göttingen, UNESCO-verdensarvbyen Goslar og Hameln er fredfyldt og nostalgisk, hvilket ikke mindst de mange flotte bindingsværkshuse bidrager til.
Et af højdepunkterne i Wolfenbüttel er de fem helt fortryllende temagårde med 21 eventyrmontre, der er bearbejdet ned til den mindste detalje.
I den traditionsrige universitetsby Göttingen er et krus gløggøl en tradition for de voksne, og i Hildesheim bør man ikke gå glip af den unikke udsigt fra Niedersachsens højeste kirketårn.
Delstatens største julemarked med næsten 200 boder med kunsthåndværk, julelækkerier og meget andet finder man i hovedbyen Hannover. Her siges det, at ønsker går i opfyldelse, hvis man drejer på den gyldne ring på Oskar-Winter-brønden
I Braunschweig indbydes de besøgende til at indtage deres julegløgg på illuminerede tømmerflåder ved voldgraven – en fin oplevelse.

 

Fra december til begyndelsen af januar forvandler bilbyen Wolfsburg og dens temapark sig til et stort eventyrligt julelandskab. Her er et af højdepunkterne den 6.000 kvadratmeter store skøjtebane, som besøgende også har adgang til, når der ikke lige opføres isrevyer med internationalt kendte kunstnere.

 

Julemarkeder i de ni byer i 2017
Braunschweig: 29. november til 29. december
Celle: 30. november til 27. december
Göttingen: 27. november til 29. december
Goslar: 29. november til 30. december
Hameln: 27. november til 23. december
Hannover: 29. november til 22. december
Hildesheim: 27. november til 28. december
Lüneburg: 27. november til 22. december
Wolfenbüttel: 28. november til 23. december

Vintermarked i bilbyen Wolfsburg: 1. december til 7. januar

Nærmere informationer om julemarkeder og julearrangementer samt ni gode tips til hver af de ni byer i Niedersachsen findes på www.9cities.de

Nærmere informationer om Niedersachsens 9 historiske byer: www.9staedte.de/en/

Fakta om de ni byer i Niedersachen

I 1984 indgik Braunschweig, Celle, Göttingen, Goslar, Hameln, Hannover, Hildesheim, Lüneburg og Wolfenbüttel en samarbejdsaftale, der blandt andet har til hensigt at øge de nordtyske byers bekendthedsgrad – især i nabolandene. De ni byer har bilbyen Wolfsburg som partnerby

Bent Bernardi Sørensen

Født nøgen.

Bent Bernardi Sørensen has 41 posts and counting. See all posts by Bent Bernardi Sørensen