Bornholm wellbeing udenfor sæsonen

Artikelsponsor: Destination Bornholm & Færgen

WELLBEING er lige noget for dig

Bornholm wellbeing, betyder at Østersøens Perle lever videre uden for den store feriesæson, men på en helt anden måde.
Har du besøgt Bornholm i sommermånederne og kender alt til masser af cykelturist på vejene, lange køer ved iskageboderne og masser af røget sild i lange baner. Så skulle du måske besøge solskinsøen i de såkaldte skuldersæsonen, forår eller efterår.

Jeg tog på en forlænget weekend til Bornholm og sejlede med Leonora Christina, altså bilfærgen, fra Ystad til Rønne. Her fik jeg en enestående oplevelse, selvom KrølleBølle ishuset var lukket og der ikke blev røget sild i de karakteristiske røgerier med de store ovne.

Book ophold på Green Solution House

I Rønne indlogerede jeg mig på det nyrenoverede Green Solution House, der er det nyeste og smukke konferencecenter på hele øen – ja, måske i hele Danmark, for her var der godt nok spændende.
Min ide med at holde et par dage fri på Bornholm var at opsøge den smukke natur og prøve at indsnuse den friske luft fra Østersøen. Hedder det ikke wellbeing? Det skulle være så godt med al den natur, frisk luft og meditative oplevelser. Prøv at se videoen fra kanalen 4 minutter og jeg tror du vil indrømme at dette er virkelig en lise for sjæl og krop.


En tur i skoven med Hanne Sonne Poulsen fra Balancebasen er det rene Wellbeing.

På et tidspunkt kontaktede en ung kvinde mig, fortæller Hanne Sonne Poulsen mig. Hun var ked af, at hun ikke kunne finde ud af sin hverdag. Det fungerede ikke rigtigt på arbejde, hvor der hele tiden opstod konflikter. I fritiden var hun i tvivl om at hun og kæresten nu også var det rigtige match. Hun sov dårligt og havde uro i kroppen. Hun vidste simpelthen ikke hvordan hun skulle tackle de daglige udfordringer og blev samlet set mere og mere usikker og ked af det.
Hanne Sonne går rask til på vej igennem Paradisbakkerne sidste efterår, medens hun fortæller historien om kvinden og hvad hun kunne gøre for at hende. I toppen af træerne pusler det. Hvad er det spørger jeg, som om jeg var på ontologisk udflugt. Men, Hanne er terapeut og hjælper folk ved hjælp af meditation og yoga-øvelser, så hendes spontane svar var; det er træerne og naturen der taler til os. Jeg kiggede op, nåh ja, hun havde ret. Små fugle fniderede rundt på grenene.

Bliv inspireret til en dejlig ferie på Bornholm

Wellbeing Wellbeing
Hanne hygger sig i naturen og det smitter af på den lille gruppe, der følger hende denne formiddag, i det ellers lidt tunge efterårsvejr.
Første stop var ved et rislende vandløb for foden af klipperne der bærer ruinerne af den såkaldte Gamleborg. Hanne taler om fordybelse, lyde og lyset, der trods alt skinner ned igennem grenene på de gamle træer. Her er godt at reflektere over hverdagens trommerum. I ruinerne sætter vi os og meditere med udsigten udover det smukke skovområde ved Rytterknægten. Der er ikke andre mennesker og en utrolig mærkbar ro. Her fik vi et fint visuelt perspektiv og det passede fint til at få overblik og turde se på udfordringerne. Hanne sætter os i gang med en yoga-øvelse.
Det var også disse øvelser, åndedræt, meditation, tankevirksomhed og bearbejdning af bekymringer, samt kropsbevidsthed.

Wellbeing Wellbeing

Ekkodalen er en del af Bornholm længste sprækkedal. Den er godt 12 kilometer lang går fra Saltuna i øst og gennem landskabet frem til Vallensgårds Mose.

Vi gik nogle ture i skoven og langs med kysten, fortæller Hanne, og efter 4-5 ture ad delvis nye veje og andre stier. Kvinden fulgte trygt med, da jeg jo kendte vejen. Der var forskellige naturoplevelser hver gang. Så en dag vi mødtes, fortale kvinden mig med stolthed og glæde, at hun dagen før havde løbet en ny rute og hvor dejlig en oplevelse, det havde været for hende. Da vidste jeg, at nu var hun klar til at fortsætte på egen hånd, sikkerheden var tilbage og livsglæden lyste ud af hende. 

Læs mere om Hanne Sonne Poulsen på Balancebasen

Jeg måtte videre, men kunne godt havde brugt resten dagen i Paradisbakkerne eller et andet sted i den store skov midt på Bornholm, Almindingen, og fordybe mig i naturen og sjælefreden og nydt det at være midt i en wellbeing om efteråret.

Se mere om ferie på Bornholm

Tekst/foto/video: Vagn Molnit

Vagn Molnit

Vagn Molnit er redaktør af FerieBlogger.dk men også foto/video-producent. Endelig bliver det også til enkelte indlæg, engang imellem.

Vagn Molnit has 23 posts and counting. See all posts by Vagn Molnit