Samsinger får Danmarks laveste færgepris

Samsinger jubler:
Kun 69 kr. for bil og 9 personer til Sjælland

Rederiet Færgen har hen over sommeren forhandlet med Transport- og Bygningsministeriet om en nedsættelse af prisen på færgebilletter mellem Kalundborg og Samsø uden for højsæsonen. Aftalen er nu faldet på plads med en reduktion i billetpriserne til personbefordring på op til 40 procent fra 1. september 2016 som resultat.

Se mere om Danmark på 4minutter.tv

nordbyNedsættelsen sker som følge af, at Færgen har modtaget et øget tilskud fra staten med henblik på at nedsætte priserne uden for højsæsonen. Beløbet går ubeskåret til at reducere priserne i perioden, oplyser Færgens salgs- og marketingchef Lindy Kjøller.
”Det har længe været et ønske fra både Færgen og turismeaktørerne på Samsø at gøre perioderne før og efter højsæsonen mere attraktive. Det bliver i høj grad tilfældet nu, fordi prisnedsættelserne alt andet lige vil bringe flere turister til øen hen over året i stedet for i en tæt koncentration i højsæsonen. Samtidig kommer prisnedsættelserne selvfølgelig også samsingerne selv til gode,” siger han.
Konkret betyder prisnedsættelserne eksempelvis, at en standardbillet med bil til ruten mellem Kalundborg og Samsø falder med 40 procent fra 422 kroner til 250 kroner uden for højsæsonen. Samtidig får samsingerne fornøjelsen af Danmarks billigste færgebillet, idet personer, der benytter færgen flere end 10 gange årligt kan nøjes med at betale 69 kroner for en bil med op til 9 passagerer.

Samsoe067 Samsoe122

Nye priser gælder frem til juni 2017

Prisnedsættelserne er gældende i hele lavsæsonen fra 1. september 2016 til medio juni 2017. Efterfølgende iværksættes prisnedsættelserne på ny fra medio august 2017 og frem til årsskiftet. Der foretages fortsat prisreguleringer én gang årligt i januar. I samme forbindelse er Færgen gået i dialog med Visit Samsø om udvikling af og støtte til en række arrangementer på øen i løbet af efteråret. Formålet er at øge interessen for Samsø her og nu, og håbet er, at initiativet vil resultere i vækst, jobskabelse og øget bosætning på Samsø. Færgen forventer at åbne for bestillinger med de nye priser i slutningen af august.

Thumbnail Jørn Henrik Jørgensen

Se Jørn Henriks Jørgensens profil

Læs alle Jørn Henrik Jørgensens artikler på FerieBlogger

Jørn Henrik Jørgensen

Journalist siden 1962. Mesterlæreuddannet med kortvarigt kursus på Danmarks Journalisthøjskole. Medlem af Dansk Journalistforbund siden 1964. Ansættelser på flere provinsaviser, freelance-tilknytning til DR en årrække, studier i statskundskab (Århus Universitet) 1973-75, 1976 kortvarigt fung. chef for Grønlands Radio udsendt af Ministeriet for Grønland, derefter flerårig ansættelse Berlingske Tidende, chef for Avisradio 1984-86, 1986-88 udviklingsopgave for landsdækkende dagblad, derefter freelance med fokus på arkitektur og kurser i corporate image for mindre virksomheder, siden 1995 freelance rejsejournalist med speciale i Tyskland, Sydsverige, Nordatlanten, Nordfrankrig. Mangeårigt medlem af Danske Rejsejournalister og nu æresmedlem af denne forening.

Jørn Henrik Jørgensen has 55 posts and counting. See all posts by Jørn Henrik Jørgensen