På safari med verdensberømte naturfotografer på Masai Mara

18 danskere kan komme tæt på De Store Katte med Angela og Jonathan Scott

Af Bent Bernardi Sørensen

Tv-programmerne om Afrikas store katte har inspireret naturelskere over hele verden til at tage på safari. Nu får 18 danskere mulighed for at møde personerne bag de berømte film – på Kenyas Masai Mara, netop hvor filmene er optaget.
Det er Danmarks førende safarirejsearrangør, Africa Tours, der har engageret naturfotograferne og tv-producenterne Angela og Jonathan Scott til at fortælle om deres arbejde blandt Kenyas løver, leoparder og geparder. 

Den to uger lange safari starter 27. september 2020 og afvikles i Africa Safaris datterselskab Safari & Beyond, der udelukkende laver eksklusive rejser.

På hele safarien deltager globetrotter, forfatter og naturfotograf Mogens Trolle.

– Safarien til Masai Mara foregår, når der er allerflest gnuer og zebraer i området på deres årlige vandring mellem Kenya og Serengeti i Tanzania. De mange græsædere fungerer som rovdyrenes spisekammer, og det er netop de store katte, som Scott-ægteparret har fulgt i årtier og gjort berømte via deres dokumentarfilm, der er blevet vist over hele verden, siger administrerende direktør for Africa Tours og Safari & Beyond, Claus Lund Sørensen.

Angela og Jonathan Scott deltager i den midterste del af safarien med to dage på savannen, hvor deres Big Cat Diary er optaget, og to dage på Karen Blixen Camp, der ligger direkte ved Mara-floden og er et af safariens tre indkvarteringssteder.

De 18 deltagere i safarien har mulighed for at lære noget om dyrefotografering af såvel Scott-parret som Mogens Trolle, der krydrer naturoplevelserne med foredrag. Trolles anmelderroste bog Afrikas Dyreliv er netop udsendt i en nyredigeret udgave.

– Mange drømmer om selv at være naturfotograf blandt verdens vilde dyr. Denne safari er det tætteste, man kan komme på at virkeliggøre drømmen uden at vie hele sit liv til at gøre det, siger Claus Lund Sørensen.

Som noget enestående er det lykkedes at få de verdensberømte naturfotografer, og tv-producenterne af BBC’s ”Big Cat Diary”, Angela og Jonathan Scott til at deltage på turens midterste del. Indledningsvist to dage i området, hvor deres Big Cat Diary er optaget, efterfulgt af to dage ved Karen Blixen Camp beliggende direkte til Mara-floden.

Undervejs på ekspeditionen giver såvel Angela, som Jonathan Scott og Mogens Trolle foredrag om Masai Mara gennem tiden, tilblivelsen af Big Cat Diary, ligesom de deler ud af fototricks og meget mere.

Rejsen foretages i Masai Maras absolutte højsæson og hvor der er allerflest gnuer i området.

Max 18 deltagere. Tre safaribiler.

Rejsen afvikles i Safari And Beyond, og der bliver kun denne ene rejse.

Rejsen præsenteres i forbindelse med Africa Tours fødselsdag i Nordisk Film Biograf, hvor bl.a. Mogens Trolle er foredragsholder på dagen.

Mogens Trolles anmelderroste ”Afrikas Dyreliv” er netop blevet udsendt i en ny og redigeret udgave, og bogen er til salg på dagen i Herning.

Alle deltagere på rejsen modtager bogen i signeret udgave.

Bent Bernardi Sørensen

Født nøgen.

Bent Bernardi Sørensen has 41 posts and counting. See all posts by Bent Bernardi Sørensen